Как работят биохраните за коса,нокти и кожа?

Работят ли биохраните за коса, кожа и нокти?

БАМБУКОВИТЕ ЛИСТА ПОМАГАТ:
За изграждане на здрави кости, зъби и нокти. 
за предотвратяване на бръчки и поддържа кожата красива.
за растежа на гъста, красива коса.

Ако сте влезли във вашите четиридесет, тогава е много вероятно да имате недостиг на силиций. Щом се грижите за състоянието на косата, кожата и ноктите, тогава се уверете, че получавате силиций от един източник – БАМБУК НА ЗДРАВЕТО!

осата и кожата ви са едно от първите неща, които хората забелязват, щом ви видят за първи път. Също толкова важни са ръцете ви, включително ноктите, тъй като те разказват много за вас и вашия живот. Поради тази причина е жизненоважно да се погрижите за тях и все пак много хора просто не признават, че ежедневието им е повлияно от косата, кожата и ноктите. Знаете ли, че здравето на косата, кожата и ноктите са свързани?

Кожата ви е уникален орган, който може да ви каже какво се случва във вашите тела. Може би имате недостиг на витамин или скрита болест и това се отразява от външния вид на кожата ви.

Като естествено продължение на кожата ви са косата и ноктите. Състоянието, сухотата и текстурата на косата ви отново отразява това, което се случва във вашето тяло, а също и цвета, крехкостта както и общото състояние на ноктите ви са показателни за цялостното ви здраве. Например, внезапна загуба на коса може да е показателна за употреба на наркотици, стрес, минерални дефицити, включително желязо и някакви заболявания.

Синкавият нюанс на ноктите е показателен за недостиг на кислород, причинен от лоша циркулация и червеникав черешов оттенък често се свързва с недостиг на желязо.

Кой не иска да има здрава коса, сияйна кожа и здрави нокти? 
Ако търсите да постигнете сияйна кожа, здрава коса и здрави нокти, тогава разглеждайте силицият като вашият нов най-добър приятел.

Какво е силиций и каква е ролята му в тялото ви?

 

\"\"

Силициевият е сравнително непознат минерал, който е абсолютно поразителен, като се има предвид какво върши за тялото, е направо чудотворно. Също известен като силикон, той е комбинация от силиций и кислород, и е един двата най-разпространени елемента на нашата планета. Той е в тревата, която тревопасните ядат, а животните, които ядат месо, имат много по-малко от него в телата си. Силиций намираме в много зеленчуци, включително листни зеленчуци и лук, както и в зърнените култури.

Силицият е абсолютно необходим за растежа на костите и за развитието на тялото. Когато сте млад, нивата на силиций в тялото ви са в изобилие. Поради тази причина като деца обикновено имате красива копринена коса, мека кожа и перфектни нокти. Вие се раждате с големи количества силиций и ниски количества калций, а като стареете, губите силиций и телата ви депозират калций във вашите жлези.

Това води до т. нар. „калцификация“ на вашите тъкани и евентуална загуба на функции на жлезите. Калцият изисква витамин D3 за неговото усвояване, но също така изисква силиций за усвояване на калций в изграждането на здрави кости и зъби. Недостигът на калций е неизменно свързан с недостиг на силиций. Няколко проучвания показват, че хората със счупени кости се лекуват много по-бързо, когато нивата на силициев диоксид са високи, независимо от нивата на калций в кръвта. Всъщност, без силиций тялото ви може да се счупи!

Силицият също така подпомага за правилния баланс на минералите, калций и магнезий в тялото. Този минерален баланс на свой ред помага за хормоналния баланс. Хормоналния баланс на свой ред е важен, защото именно хормоналният дисбаланс води до остеопороза. Чрез постигане на баланс на хормоните се повишава и минерализацията на костите. Силицият е безценен при лечението и превенцията на остеопорозата и в идеалния случай всяка добра калциева добавка трябва да има в своя състав известно количество силиций.

Силициевата енергия стимулира имунната система и се смята, че нейното действие върху алкализирането на тялото може да има много общо с това свойство. Алкализиращото свойство на силиций е важно, защото киселата среда в тялото, често в резултат на лошия избор на храна, а това обикновено води до компрометирана имунна система и заболявания.

Силиций също е необходим за производството на антитела и антигени, които са съществени компоненти на здравата имунна система. Консумирането на този минерал заедно със здравословния избор на храна и извършваане на физически упражнения ще ви помогне да възстановите здравите нива на pH в тялото.

Силицият се използва от всяка отделна клетка и всяка жлеза с вътрешна секреция в телата ни. Той влияе върху укрепването на сърдечно-съдовата система, както и на централната нервна система, която разчита на калций и магнезий за оптималното предаване на нервните импулси.

Силиций също може да бъде полезен при пациенти в напреднала възраст за предпазване от болестта на Алцхаймер. Противодейства на ефекта на алуминия върху организма, като спомага за неговото отстраняване.

Как силицият помага на кожата, косата и ноктите?

Силицият може да бъде от голямо значение, когато кожата започне да се свива, което очевидно ни кара да изглеждаме преждевременно по-възрастни. Един от най-големите компоненти на колагена всъщност е силициевия диоксид. Тъй като колагенът е съединителната тъкан, която съставлява по-голямата част от нашата кожа, не е трудно да осъзнаем важността на адекватните нива на силиций в нашите тела. Наличието на достатъчен колаген ще направи кожата ни мека и млада, което от своя страна помага с еластичността и повишената способност да се овлажнява.

Колагенът в кожата се разрушава и това се случва през цялото време поради увреждане от дейността на свободните радикали. Силиций е необходим, за да се грижи за възстановяване и регенериране на съединителната тъкан.

 

\"\"

edf

Между другото, силиций е също отлична добавка в борбата с леките до умерени прояви на акне. Това се постига чрез първоначално повишаване на производството на колаген, което осигурява здрави външни клетъчни слоеве на кожата. които е по-малко вероятно да се възпалят от хормоналните отпадъци, свързани с акне.

Освен това добавянето на силиций е чудесно за отстраняване на токсини, които възникват в резултат на метаболизма. Тези токсини нормално проникват в кръвния поток и причиняват възпаление, водещо отново до акне и безжизнена кожа!

Силиций е жизненоважен минерал, когато косата ви прекалено започва да опада и също така помага на жените и мъжете при липса на блясък и изтъняване на косата. Важно е да се разбере как работи минералът силиций за постигане на здрава и жизнена коса.

Ролята на силицият за здравето на косата е двойна. Първо, както е споменахме по-горе, силиций е в основата за постигне хормоналния баланс. Дисбалансът в женските полови хормони е един от най-големите фактори за загуба на коса и изтъняване на косата. Приемът на силиций определено ще помогне да се предотврати изтъняването на косата, да се възстанови нейната жизненост. Дори може да се обърне процеса на загубата на коса, без да се налага използването хормони. Това е особено подходящо при наличието на клетъчна мутация, свързана с излишък на естроген.

Второ, силиций се свързва с много минерали в тялото, както е споменато по-горе. Освен отстраняването на алуминия от тялото, той придвижва много хранителни вещества към периферните органи на тялото. Това са косата, кожата и ноктите, и така се гарантира, че космените фоликули са снабдени с всички жизненоважни минерали, необходими за растежа и жизнеността на косата.

Ноктите ви са един от отличителните белези на красотата в съвременната култура. Ако не сте доволни от състоянието на ноктите си, независимо дали са крехки, имат петна по тях, хребети или просто не сте доволни от начина, по който изглеждат, тогава добавката на силиций може да бъде от полза.

Както бе споменато по-горе, силиций придвижва всички хранителни вещества към ноктите, като помага не само като придава сила, но и подхранва ноктите с всички жизненоважни хранителни вещества за насърчаване на здрави и здрави нокти.

Освен ролята си в косата, кожата и ноктите, много по-широката роля на силициевия диоксид в тялото означава, че наистина трябва да гарантираме, че нямаме дефицит в този важен минерал.

Силиций се намира в много зеленчуци и плодове и много малко изследвания са проведени по отношение на възможните недостатъци, които съществуват сред населението.

Къде можете да намерите силиций?
Животинските източници осигуряват много по-ниски нива на силиций от растителните източници. Рафинирането и преработката на храни намалява съдържанието на силиций, а почвите често се изчерпват от този минерал.

Добрите хранителни източници на силиций включват нерафинирани зърнени храни, ябълки, череши, бадеми, портокали, риба, овес и семена. За съжаление, повечето от богатите на силиций храни, които се консумират, осигуряват силиций като алуминиево-силикатен или силиций от не-био храни , отново отчитащо възможните дефицити.

Силициевите добавки са най-добрият източник за коригиране на дефицит и те обикновено се получават от билките Equisetum arvense, обикновено наричан пролетен хвощ, или Bambuosa vulgaris, често наричан бамбук.

Повечето капсули от силиций снабдяват този важен минерал с екстракти от хвощ, които за съжаление доставят само между 5% и 8% органичен силиций в зависимост от марката. Можете да прецените какво количество ще ви е нужно.

Добавките, съдържащи екстракт от бамбук, са най-богатият източник на силиций, съдържащ 70% органичен силиций, който е около десет пъти по-мощен за по-забележим ефект върху здравата коса, кожата и силните нокти. Капсулите с екстракт от бамбук съдържат биотин, член на витамините В. Биотинът е показал, че подобрява растежа на косата, особено при тези с дефицит.
www.borovprashec.bg

За закупуване на Бамбук на здравето настиснете тук

За повече информация може да се обадите на телефон 0884090225

Ако искате да ни последвате в социалните мрежи :

Последвайте нашата фейсбук страница тук.

Последвайте другата ни страница за здравословен начин на живот тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Shopping Cart