Продукти с алое за малки деца – защо да избера измиващ гел за бебета за коса и тяло на Еквилибра?

Продукти за малки деца с алое вера

Нежен измиващ гел за тяло и коса за бебета с алое вера

97% НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ

Нежно почиства кожата и косата на детето.Сокът от Алое вера (20%) защитава и
овлажнява, а повърхностноактивните вещества от растителен произход нежно
почистват без изсушаване, оставяйки косата блестяща, а кожата мека.
Екстрактът от невен успокоява деликатната и чувствителна детска кожа.

Не съдържа: SLS, SLES, оцветители, парабени и парафинни масла.

Опаковка: 250 мл.

Производител: Equilibra, Италия.

Още за ЕКВИЛИБРА ИЗМИВАЩ ГЕЛ ЗА ТЯЛО И КОСА ЗА БЕБЕТА 250 мл (GENTLE HAIR AND BODY BABY WASH 250 ml), цена и информация от Borovprashec.bg:  https://borovprashec.bg/produkt/nejen-izmivasht-gel-za-kosa-i-tialo-za-bebeta/  

Полезни свойства на Алое Вера:

АЛОЕ ВЕРА – ПОЛЗИ И ФАКТИ

Подпомага храносмилателната и имунната система. Добавянето на праскова осигурява антиоксиданти, които помагат на организма срещу свободните радикали.

Листата на алое вера са сочни и се използват за медицински цели, тъй като съдържат антрахинонови гликозиди, биогенни стимулатори, аминокиселини, полизахариди, липиди и вода. Наричано е още и „растението на бесмъртието“, тъй като е елексир за дълъг живот. Египтяните са го наричали с това име и са го използвали за разкрасяване, лечение на инфекции, кожни заболявания и са го оставяли в гробниците на фараоните. Според Христофор Колумб човек се нуждае от четири растения: грозде, пшеница, маслин и алое вера. Пшеницата храни, гроздето е радост за сърцето, маслините осигуряват хармония, а алое вера прави човека здрав. И той е напълно прав. Много народи по земята, смятат, че то има благотворен ефект върху редица заболявания.

Ползи
Лечебните твърдения, отправени към алое вера, както и при много билки и растения , са безкрайни. Някои са подкрепени от строги научни изследвания, докато други не.

1. Здрави зъби и венци
Изследване, публикуванo в General Dentistry, съобщава, че алоe вера поставено в геловете за зъби е ефективно за борба с възпалените зъби и венци. Гелът от алое вера контролира много добре развитието на бактерии в устната кухина. Тъй като се съдържа антрахинони, съединения които лекуват и намаляват болката, алое вера е предпочитан продукт. За да бъде ефективен гелът от алое вера, той трябва да съдържа определено количество стабилизиран гел от сърцевината на растението.

2. Запек

Регулаторната агенция на Германия за билки – Комисия е ободрила употребата на алое вера за лечение на запек. Дози от 50-200 милиграма алое вера в течна или капсулована формула веднъж дневно в продължение на 10 дни, подпомагат чревната перисталтика.

3. Язви, причинени от диабет

Изследване, проведено във фармакологичния колеж в Синггад, Индия е разглеждало способността на алое вера да лекува язви. Те съобщават, че гелът от алое вера, насърчава значително заздравяване и затваряне на рани при хора страдащи от диабет.

4. Антиоксидантни и антимикробни свойства

Изследователи от университета в Лас Малмас де Гран Канария, Испания публикуват проучването си в списание Molecules, което описва че листата от алое вера могат да имат благоприятно въздейсвие чърху човешкото здраве. Благодарение на антиоксидантите и антимикоплазмените действия на екстракта от алое вера, успешно се унищожават бактерии. Микоплазмата е вид бактерия, която няма клетъчна стена и не се повлиява от много от антибиотиците.

5. Защита от ултравиолетово облъчване

Учени от Кюн Хи университет Global Campus, Южна Корея, са правили проучвания дали екстракта от алое вера може да има защитен ефект върху UV-лъчението. Тъй като UV лъчите способстват за стареене на кожата, те са доказали че алое вера може потенциално да  я предпази от поражения, причинени от UVB лъчите.

Всички продукти на Еквилибра можете да намерите тук.

Екипът на  @Borov prashec.bg – Продукти за здраве и красота!

Shopping Cart