Астрологична прогноза за периода 10.04-15.04.2023г

Периодът на затъмненията, 10.04 – 15.05
Периодът на затъмнените – така написах неволно и усетих, че грешката е вярна. Такива сме вече и такива ще сме и в следващите седмици, до 15.05. Посети сме и никнем. Какво се случва – на 20.04 е слънчевото затъмнение, първото по оста Овен – Везни. На 5.05 е лунното затъмнение, все още по оста Телец – Скорпион ( така ще е до края на 2023г). Отличителното и характерното и за двете фази сега, активирането и отпускането, е влиянието на Плутон във Водолей – енергията на Скорпиона, на изпепеляването на ненужното и възраждането на истината, такава, каквато е, носеща нов живот, а не носеща удобство и достъпност за нас. При слънчевото затъмнение импулсът ни за мощно начало е стопиран, движението е насочено към вътрешно събуждане, вътрешно освобождаване чрез приемане на нещата такива, каквито са. Чрез работа по разтопяване на стените на затвора, в който се натикахме заедно в последните 30г. Не излязохме чрез достъпа до технологиите в живота ни, а влязохме в тях. Вместо свобода, заживяхме в нова клетка. И ето дойде времето, в което да започнем да излизаме от нея – бавно, мъдро, с оглед на полезното за душите ни, не само на егото ни. Най – трудният избор е този за нашата човешка природа – да се учиш да следваш душата си, да се отказваш сам от неполезното за теб, за живота в теб и около теб. Шаманска работа е тази – жертваш, изпитваш духовете, изпитваш и себе си. Много е силно сега изкушението да се заловим един в друг и да викаме – ние го искаме, ние сме мнозинство и наше е правото. Дайте ни, това е демокрация, не ни се месете. Само ни давайте. А плутон във Водолей, невъзмутим и неумолим, тръгва на своя поход, вече ни разделя и изпитва един по един, отвътре : ти къде си, кой си, защо си този, който си? Плутон е като сапьор – в следващите седмици ще ни поставя мини по пътя, вкъщи, в работата, в обществения живот. И ако сме толкова умни и подготвени – о, дори технологиите са на наша страна, ние ги управляваме – ще избягваме мините или ще ги обезвреждаме с едно натискане на копчето на умните ни машинки. А дали?
Всъщност – не, няма да ни се получи. Защото сме прекалено самоуверени и самодоволни, особено около 20.04. Нашата задача и тогава, и през цялата 2023г, е да търсим и да намерим своята лична цел, своята идентичност, от което естествено стигаме до най – важния си избор : коя е нашата кауза оттук нататък в пътя ни. С кого и как ще следваме и реализираме тази обща кауза. Някога избраха трите принципа – свобода, равенство, братство. Как го прилагаха е историята после. Днес сме в началото на епоха, в която се ражда новата кауза на човечеството. И в следващите месеци е решаващо да потърсим сами в себе си, всеки един, новата лична и обща кауза. Знам, че мнозина ще скочат и ще викат, че избират пълната свобода за себе си – да бъдат каквото искат и както искат. Замълчете малко. Помислете първо малко. Към това ни приканват съюзите на Меркурий в Телец, Сатурн в Риби и Марс в Рак. Погрижете се за близките си. Създайте си дом – и вътре във вас. Изчистете храма, който сте ( и тялото, и сърцето, и ума ). Докога ще стои празен този храм, който си? Докога ще зъзнеш от студ, вместо да запалиш огъня, да пуснеш слънцето да грее и свети в пътя ти. Това е, което е достатъчно да направим в периода на затъмненията, в който вече сме. То ще ни донесе познанието и силата да вървим напред по нов, благополучен начин – и като личности, и като общество. Сега е краят на времената, мили приятели. Възлите по оста Скорпион – Телец, Сатурн и Нептун в знак Риби – период на приключване на общата ни човешка карма е. Можем да помогнем и сами на себе си, и на Живота, част от който сме, като работим за емоционална и материална стабилност и отвътре, и отвън.
До 15.05 е добре да сме насочени навътре, да търсим и да изберем следващата история, която ще пишем и четем от книгата на живота ни. Заедно сме в тъгите и радостите си и вместо да се подозираме и делим, време е да изясним сами на себе си ценностите и целите си. Време е да узреем за живота, който искаме да живеем, заедно. Няма лесен път. Но има ясна посока и от нас зависи да вървим в съгласие със своята лична и обща посока. Нека не пропускаме подходящия момент да усетим основата си и да я развиваме, защото този момент е точно сега. Нека помогнем на живота ни да продължи.

Астрологичен салон

@astrosvetlina Личен блог
Shopping Cart