Вълшебната билка саменто/котешки нокът/- какво лекува

Лечебни свойства

Растението отдавна се използва от южноамериканците за облекчаване на състояния като астма, артрит, стомашни язви и възпаления в тялото. Древната цивилизация на инките също е използвала котешки нокът за лечение на вирусни инфекции и за стимулиране на имунната система.

За да научат повече за лечебните свойства на растението, през 70-те години на миналия век учените провеждат редица изследвания. Тяхната цел беше да изследват потенциала на котешкия нокът за облекчаване на симптомите на рак и други заболявания. Резултатите показват, че корените на растението съдържат алкалоидни окислители, които стимулират човешката имунна система.

Саменто – ползи за здравето

Основната полза от растението идва от оксиндолните алкалоиди, съдържащи се в корените и кората му. Те помагат за стимулиране на имунната система, което придава на билката лечебните и лечебни свойства.

Изопероподин, или изомер А, е най-активният алкалоид в растението и се смята, че помага за предотвратяване на различни вирусни заболявания. Проучванията показват също, че екстрактите от котешки нокът помагат за защита на тялото от бактерии, вируси и гъбички. Нека разгледаме по-подробно полезните свойства на растението:

Насърчава добрата имунна реакция – котешкият нокът повишава броя на белите кръвни клетки в организма, което стимулира антиоксидантния ефект. Това помага да се спре разпространението на болестта и също така помага за елиминирането на бактериални инфекции и други патогени.
Ускорява заздравяването на рани – Гликозидът на хиноовата киселина помага за намаляване на възпалението, като насърчава заздравяването на рани и ги предпазва от инфектиране.
Осигурява поддръжка на червата – Тази билка помага за възстановяване на стомашно-чревната функция. Според редица проучвания, хора с пропускливи черва, синдром на раздразнените черва и други храносмилателни разстройства като язви и инфекции се възползват особено от приема на котешки нокът. Тъй като растението помага за прочистване на стомашно-чревния тракт и подобряване на чревната микрофлора.
Намалява възпалението – Полезните съединения в билката инхибират синтеза на TNF-алфа, като по този начин намаляват симптомите, свързани с болки в гърба, артрит (включително ревматоиден артрит и остеоартрит) и други възпалителни състояния.
Намалява симптомите на инфекцииподобрява благосъстоянието при вирусни заболявания като варицела, херпес и дори СПИН.

www.borowprashec.bg

Разгледайте продукта тук.

Shopping Cart