Хомеофудс-превантивната медицина на бъдещето?

„Лекуваме едното, осакатяваме другото“, „странични ефекти“, „хранехме ги с хапчета“ – всеки е чувал такива изрази от приятели (и от много лекари). Защо? Защото дори лекарите признават: „нормализиране на благосъстоянието“ замени понятието „лечение“.

Как се „лекуваме“ днес?

Механизмът на инхибиторното действие на съвременните фармацевтични продукти е следният:

• Стимулиране. Това е изкуствено предизвикана реакция на тялото под формата на активиране на определени функции. Например, увеличаване на производството на определен хормон или тип клетки (Т-убийци, ако говорим за онкология или имунни заболявания) и др.

• Потискане. Напротив, това е инхибиране на определени реакции на тялото. Най-простият пример е анестетичен химикал, който инхибира преминаването на нервните импулси или употребата на антибиотици.

Чрез комбинирането на тези два вида въздействия могат да се постигнат определени резултати. Но трябва да разберем: тялото винаги се съпротивлява на химията. Последствията от това са неизправности на „вътрешните настройки“ на системите на тялото, преходът на заболяванията в хронична форма и множество странични ефекти. Задвижването вътре в болестта е двойно опасно.

Още Хипократ е търсил лек за всички болести. Днес, с развитието на науката и фармацевтиката, колко далеч сме напреднали в това търсене?

Homeofood“ е термин, предложен за първи път от биохимика Анатолий Хитров, ръководител на катедрата по биохимия и биотехнология на NPO BIT. С появата на подобна концепция думите на Хипократ от далечното минало, че храната трябва да бъде нашето лекарство, придобиват нов смисъл в бъдещето на медицината.

Какво е уникалното на хомеофудс?

Няколко свойства и характеристики на хомеофудс, които ще ви позволят да намерите правилната за редовна употреба:

Напълно натурален състав. Човек е част от природата и тялото му може да бъде ефективно възстановено само при използване на продукти, създадени от природата.

Максимална стойност. Важно е да разберете, че домашните храни не са само полезни растителни или животински продукти. Homeofood е продукт, в който ползите от естествените суровини са максимизирани благодарение на състава и, най-важното, с помощта на съвременни технологии. Те ви позволяват да увеличите максимално усвояването на полезните вещества от тялото, тъй като не можем да усвоим напълно много продукти поради факта, че по природа нямаме ензими, които да ги разграждат.

Да вземем пример. Всеки знае, че морските кафяви водорасли са един от най-полезните продукти, поради абсолютното лидерство в състава на хранителните вещества сред растенията на планетата. Но в естествената си форма изсушената или настъргана на салата ламинария не е домашна храна: поради лоша смилаемост поради плътна обвивка, която тялото ни не може да смила, ние можем да я усвоим само с 10-15%.

Но водораслите могат да се превърнат в домашна храна – т.е. За да направите това, е необходимо да го обработите така, че бариерата под формата на целулоза, която е част от клетъчната мембрана на растението и която човек не може да смила поради липсата на подходящ ензим за разделяне, да престане да бъде пречка за достъпа на тялото до всички вещества, които съставляват кафявите водорасли. За да направите това, има патентована технология за ензимна хидролиза, която е собственост на едно от руските предприятия, NPO BIT. В този случай тялото ни лесно усвоява целия комплекс от ценни вещества на това растение, чийто състав няма аналози.

Полученият продукт е много подобен на човешката кръвна плазма, което ни позволява да заключим, че е изключително необходим в съвременната диета.

Предназначен за всички възрастови групи. Системата за хомеостаза на тялото се нуждае от ресурси за саморегулация, възстановяване и самолечение на всяка възраст. Това е най-важният принцип на персонализираната хомеостатична медицина, която отлично разбира, че всеки организъм е индивидуален, има уникални характеристики и има механизъм, използвайки възможностите на който можете да постигнете целта си. Те от своя страна зависят от възрастта.

Високата бионаличност на полезните вещества на homeofoods е идеално средство за хомеостаза, насочено не към блокиране на симптомите на заболяванията, а към тяхната превенция.

Homeofoods дава възможност да се постигне това по най-естествения и ефективен начин. Направете храната свое лекарство и здравето ви ще бъде силно на всяка възраст!

 

Shopping Cart