ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНИ ХРАНИ, КОИТО ДОКАЗАНО ПОМАГАТ В БОРБАТА С БОЛЕСТИТЕ

Науката продължава да открива, че куркумата, DHA и джинджифила са изключително полезни за борба с възпалението.

Куркума

куркума

Куркумата съдържа биоактивни съединения с мощни лечебни свойства. Куркуминът е основната активна съставка в куркумата. Куркумата  има мощни противовъзпалителни ефекти и е много силен антиоксидант. Той помага на тялото ни да се бори с чужди нашественици и също така има роля във възстановяването на щетите. Куркуминът самостоятелно неутрализира свободните радикали, но също така стимулира собствените антиоксидантни ензими на тялото ни. Повишава нивата на мозъчния хормон BDNF, което увеличава растежа на нови неврони и се бори с различни дегенеративни процеси в мозъка ни. Много изследвания показват, че куркуминът може да помогне за лечение на симптоми на артрит и в някои случаи е по-ефективен от противовъзпалителните лекарства. Той може да помогне за забавяне на процеса на стареенето и за борбата с хроничните заболявания свързани с възрастта.

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини- ALA, EPA и DHA, са изключително важни за здравето на нашето тяло и мозък. Те контролират група от хормони, които от своя страна контролират и намаляват възпалението в организма ни. Добавките Омега-3 /по точно EPA/ могат да помогнат за предотвратяване и лечение на депресия и тревожност, едни от най-често срещаните разствойства в света. Омега-3 мастната киселина, наречена DHA, е основен структурен компонент на ретините на очите ни. DHA представлява 40% от полиненаситените мастни киселини в мозъка ни и 60% в ретината на окото ни. Това може да помогне за предотвратяване на дегенерация на макулата, която може да причини увреждане на зрението и слепота. Омега-3 мастните киселини са свързани с многобройни ползи и за здравето на сърцето:

  • значително намаляват триглицеридите;
  • намаляват нивата на кръвното налягане;
  • могат да предпазят кръвните тромбоцити от слепване
  • Джинджифилджинджифил

  • Доказано е, че джинджифилът намалява нивата на кръвната захар и подобрява различни рискови фактори за сърдечни заболявания при хора с диабет тип 2. Има някои доказателства, че джинджифилът може да доведе до значително намаляване на LDL (лошия) холестерол, общия холестерол и нивата на триглицеридите в кръвта. Джинджифилът е проучен като алтернативно средство за лечение на няколко форми на рак. Противораковите свойства се приписват на джинджерола, който се намира в големи количества в суровия джинджифил. Проучванията показват, че джинджифилът може да предпази от увреждане на мозъка, свързано с възрастта. Той може също да помогне за подобряване на мозъчната функция при жени на средна възраст. Джинджифилът може да се бори с вредните бактерии и вируси, което може да намали риска от инфекции. Зареден е с хранителни вещества и биоактивни съединения, които имат мощни ползи за нашето тяло и мозък. Това е една от малкото суперхрани, всъщност достойни за този термин.

Разгледайте продуктиете на Green Master от тук

Borovprashec.bg – продукти за здраве и красота/

Shopping Cart