Йодът в организма на жената, неговата роля и функции

Добре известен факт е, че йодът е необходим на щитовидната жлеза, за да произвежда хормони, които регулират всички метаболитни процеси в организма.
Защо това е важно?
1. Йодът е неразделна съставка за синтеза на хормони на щитовидната жлеза – тиреоидни хормони, като трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4). Тези хормони са отговорни за метаболизма, енергийния баланс, нивата на активност и контрола на теглото.
2. Йодът играе важна роля в поддържането на здравето на репродуктивната система при жените и дори „регулира“ менструалния цикъл.
3. Адекватният прием на йод е особено важен за бременните жени, тъй като този микроелемент е необходим за нормалното развитие на мозъка и нервната система на плода.
4. Недостигът на йод може да доведе до суха кожа, чуплива коса и чупливи нокти.

Как йодът влияе върху протичането на бременността?

Достатъчното количество йод по време на бременността е НЕОБХОДИМОСТ, а не каприз.
Ако искате да получите максимално удоволствие от процеса на износването на дете, да останете активни и да сте уверени в здравето на плода, трябва да се погрижите за получаването на всички необходими вещества в организма си.

Ако Ви е трудно да се справите сами, VERTERA е тук, за да Ви помогне!

Нашата помощ е 100% натурална, създадена на базата на ламинария и фукус – лидери по съдържание на всички необходими на човека вещества!

VERTERA дава възможност за нормализиране на здравето и баланса на системите на организма по най-естествения и ефективен начин!

Всички продукти разгледайте тук: https://borovprashec.bg/vertera-produkti/

или се обадете на тел.0884090225

Shopping Cart