Искате ли да бъдете щастливи в любовта?

 Мърмори по-малко,мъркай повече!

Вандеркам твърди, че е трябва да се откажем от идеята „да се живее за деня“, а също така да помним, че ценните спомени от щастливите моменти в живота са най-добрият източник на вдъхновение.

Той препоръчва редовно да си задаваме въпроса, който може да ни направи по-щастливи в дългосрочен план.

Ако искате да се научите правилно да управлявате времето си, трябва да се питате: „Действително ли искам това?“. Ако да, то правете го, без да се замисляте.

Вашите спомени ви оказват по-голямо влияние, отколкото настоящите преживявания. Нашата цел е не да живеем днес, сякаш утрешният ден никога няма да настъпи, а обратното – да живеем, имайки предвид бъдещето.

Как да изградим лично щастие?

Разбиране

Когато хората развият умения за изграждане на щастливи отношения, те стават все по-проницателни към себе си и другите. Това им помага да общуват по-добре и да растат заедно. Затова е много важно да се научим да се разбираме. Да не обвиняваме себе си или другия в нещо, което не зависи от нас. Всички ние сме различни по характер, но това не означава, че трябва да се виних. Разбирането е първата крачка към хармонична връзка.

Взаимност

Всеки човек има свои собствени нужди и те имат важно значение за него. Но другият човек не трябва непрекъснато да е до нас или да ни закриля, защото не е наш родител. Изграждането на взаимност във връзката означава да се грижим за другия и да му помогнем да се чувства по-комфортно в този свят. Да му покажем с присъствието и поведението си, че не е сам.

КАК ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ТОЙ НИ ЛЪЖЕ?

Емоционална регулация

Да можеш да контролираш емоциите означава да ги осъзнаваш, да знаеш как да ги успокоиш и да можеш да поддържаш ситуацията в перспектива. Разпознаването на емоциите е част от така наречената емоционална интелигентност. Да можеш да се успокоиш, означава да разработваш стратегии за самопомощ, като например да излезеш за малко на чист въздух.

Всеки от нас трябва да намери нещо, което ще му помогне да намали емоционалното си напрежение. Най-важното от тези умения за регулиране на емоцията е да поддържат нещата в перспектива. Например, да разбереш, че това, което се случва, е нормален етап от развитието на отношенията, че това се е случвало и преди, и този път можете да реагирате по различен начин – с по-голямо разбиране, състрадание и съчувствие към себе си и другите.

www.borovprashec.bg

                 
Shopping Cart