КАК ДА ПОЗНАЕМ БОЛЕСТТА НА ЧОВЕК ПО РЪЦЕТЕ МУ

Ръцете са склад на всякакъв вид информация: от тях, както и от книга, можете да научите не само за миналото и бъдещето на човек, неговите наклонности и характер, но и за неговото здравословно състояние – просто трябва да ги разгледате внимателно.

Червените длани показват токсично увреждане на черния дроб: възможен е хепатит или хепатоза.

 Мраморен модел върху дланите показва проблеми в вегетативната нервна система.

Ако кожата на дланите стане жълтеникава , тогава вероятно има промени в черния дроб или жлъчния мехур (хепатит, жлъчнокаменна болест, нарушения в жлъчните пътища, холангит, холецистит).

Кафявите петна по гърба на ръката не само показват възрастта (аномалии в пигментирания цвят на кожата, които са характерни главно за по-възрастните хора), но също така означават, че имате проблеми с жлъчния мехур.

Ако кожата на ръцете и особено на дланта ви се лющи  , това може да е вярно доказателство за липса на витамини А и D.

Температура на ръцете – барометър за състоянието на организма. Студените ръце са признак на нарушение на периферната циркулация на тялото, липсва никотинова киселина. Ето защо трябва да се погрижите да попълнете предлагането му с помощта на витаминни препарати или да добавите към диетата продукти, които са в изобилие от тази киселина: млечни продукти, месо, риба, гъби, елда, боб, зеле.

Ако дланите ви  горят , черният дроб не може да се справи с интоксикацията, причинена от отравяне с лекарства, алкохол и химикали. Лекарите ги наричат ​​чернодробни.

Синдромът на „ пълзящи тръпки ” по дланта ви показва, че човек има проблеми с ендокринната система.

Влажни ръце също посочват ендокринни проблеми – вероятно хипертиреоидизъм. И  сухота и бледност на кожата по дланите – проблем с хипофункцията на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм).

Петната по дланта също могат да показват здравословни проблеми.

Ако малките пръсти на човек изтръпват често , той трябва да се свърже с кардиолог – тези проблеми са свързани със сърдечно-съдовата система.

И изтръпването на палците показва слабост на дихателната система.

Ако върху кожата на крайните фаланги на пръстите се появят дълбоки надлъжни гънки, подобни на бръчките, трябва да обърнете внимание на ендокринната система – може да имате хипотиреоидизъм или диабет.

Ако върховете на пръстите ви са станали лилави , трябва да обърнете внимание на храносмилателната система.

Тъмночервени или дори лилави длани – трябва да обърнете внимание на бъбреците и черния дроб.

Петната по могилите на Венера ( ​​повишените основи на палците) е възможен знак, че нещо не е наред с гениталиите.

Сърбежът на страничната повърхност на показалеца на дясната ръка показва проблеми, възникнали в работата на дебелото черво.

Грапавостта на кожата на гърба на показалеца често показва проблем с жлъчния мехур.

Пукането на ставите е признак на недостиг на калций. Много интересни изводи могат да се направят, като се обърне внимание на състоянието на ставите.

Прекалено гъвкавите стави (и, обратно, изобщо не се  огъват ) с общ понижен мускулен тонус на пръстите показват неизправност в черния дроб и жлъчния мехур.

Неправилно оформени болезнени стави на пръстите са признак на артроза. Най-често такива промени се случват при хора, страдащи от подагра.

Ако ставите започнат да набъбват болезнено  и се появи зачервяване, трябва спешно да видите лекар – това е явна проява на полиартрит. А болката между втората и третата фаланга на безименния пръст и показалеца предупреждава за предстоящото проявление на сериозно заболяване в колянните стави.

Според формата на ръката можете да изчислите бъдещи неразположения Отдавна е забелязано: колкото по-широка е дланта, толкова по-добро е здравето. Хората с широки длани и къси пръсти обаче са склонни към нарушения в кръвоносната система, предимно за повишаване на кръвното налягане.

Тесни длани с тънки дълги пръсти и бледа кожа обикновено се срещат при хора с изострена нервна система, които са чувствителни към резки промени в температурата или атмосферното налягане, промяна на часовите зони, остри звуци, емоционални претоварвания.

Собствениците на малки ръце са твърде податливи на вегетативната нервна система: техните „подписващи“ заболявания са бронхиална астма, възпаление на ректума и хипотония.

Хората с месести длани най-често имат проблеми с кръвообращението: имат намален метаболизъм, възможен е хипотиреоидизъм.

Точката на болка показва неизправност в определен орган. Според китайската медицина точка в самия център на дланта се счита за енергиен център на целия организъм. Ако рязко натискане с палеца на другата ръка се усеща пронизваща болка – това означава, че има сериозни здравословни проблеми и показва необходимостта сериозно да се грижите за вашето благополучие.

За здравето на органите и системите използвайте продукти, които спомагат за обогатяване на диетата ни. Боровият прашец съдържа всички хранителни вещества, необходими за качествен и дълъг живот, включително различни протеини, около 20 аминокиселини, над 30 вида минерали и микроелементи, 14 витамини, около 100 ензими и коензими, както и повече от 200 други биологично активни и хранителни вещества, като като нуклеинови киселини, монозахариди, полизахариди, фибри, ненаситени мастни киселини и флавоноиди.

Бъдете здрави!

Боров прашец VERTERA-чудото на природната медицина

Shopping Cart