Пролетна умора

КАК ДА ПРЕБОРИМ ПРОЛЕТНАТА УМОРА

Пролетната умора е състояние, което неминуемо отшумява за няколко седмици. Ако обаче ви мъчи доста активно, тогава трябва да вземете мерки, за да не сте подвластни на симптомите за дълго. Пролетната умора е широко разпространен термин, който описва чувството за понижена енергия, замаяност и умора в края на зимата и началото на пролетта. Пролетна умора може да се причисли към т.нар. сезонни афективни разтройства, към които се отнася и зимната депресия.Тъй като умората не е типично заболяване, лесно е да се разбере защо няма и лечение към чувството на умора. Въвеждането на някои промени в начина на живот и хранене, могат в голяма степен да повлияят чувството на изтощение.С настъпването на пролетта към всекидневния прием на биоактивната храна Боров прашец  можем да прибавим и една полезна храна за сила и енергия-ЖИВИ ЯДКИ.

Снабдете се с купичка/да не е стъклена или пласмасова/,капаче за нея или чинийка с която да я похлупите и- любимите ви ядки/бадеми,орехи,лешници,слънчогледови семки,кашу…/
Поставете желаното от вас количество в купичката,залейте със студена вода ,така че да ги покрие добре/съотношение 1:3/ ,похлупете и оставете така поне 8 часа/аз ги накисвам за 12ч.-от вечерта за следващия ден/.
Изплакнете добре,,живите ,,ядки със студена вода ,отцедете ги и се насладете на чудесният им вкус!
Те са изключително сочни,от тях са отмити препаратите,използвани при съхранението им в складове и плодохранилища,и са върнали естественият си вид ,в който са били откъснати от дървото.

Те са ЖИВИ,защото при накисването им започва процес на покълване/именно за това използваме непрозрачен съд и ограничаваме проникването на светлината./При този процес силата на минералите,витамините и всички полезни вещества,които съдържат се увеличава многократно.
Желателно е да ги консумирате с обвивката,защото тя е богата на фибри,но ако имате чувствителен стомах,може с лекота да я премахнете
Ако обичате орехи,опитайте с тях!!!

Споделена информация от Милена Голева.

www.borovprashec.bg

Shopping Cart