Как да си приготвим домашно пробиотично кисело мляко

Киселото мляко е една от най-популярните и здравословни храни сред българите и другите народи на Балканския полуостров. Тази хилядолетна традиция е свързана с множество ползи за здравето, основно благодарение на полезните пробиотични култури, които подпомагат стомашно-чревния тракт и укрепват имунната система.

Множество изследвания показват, че редовната консумация на качествено кисело мляко може да забави процесите на стареене и да удължи живота. В днешно време тези ползи са още по-ценни, тъй като масовото използване на антибиотици унищожава полезната микрофлора в организма.

Важно е да се отбележи, че съществува разлика между обикновеното и пробиотичното кисело мляко. И двата вида съдържат стартерни култури, но само пробиотичното мляко включва допълнителни полезни щамове, които остават активни до края на срока на годност, увеличавайки значително неговата биологична стойност и ефективност.

Приготвянето на домашно кисело мляко с помощта на капсули Dr. Nature Пробиотик Максимус гарантира създаването на пробиотично кисело мляко с максимална биологична активност и изключителен вкус и качество.

уред за мляко пробиотик максимус

Ето една бърза рецепта за приготвяне на домашно кисело мляко:

Сварете 1  л прясно мляко и го охладете до температура 45 – 50°С. Отсипете 50 ml от него в по-малък съд. След това внимателно изсипете съдържанието на 1 капсула Пробиотик Максимус и разбъркайте енергично до пълно разтваряне на съдържанието на капсулата. Излейте съдържанието от по-малкия съд при останалото мляко и разбъркайте добре.

Важно е началната температура при започване на заквасването да не бъде по-ниска от 40 – 41 °С и по-висока от 44 – 45°С. Следващата стъпка е да оставите млякото да престои 8 – 10 часа при температура 41 – 44°С, като е необходимо тази температура да се поддържа през целия период на заквасването. За поддържане на температурата, може съда да се завие с одеало и да се остави на топло място, например до радиатор или печка.

Ако изплзвате йогуртиера, за заквасване е необходимо не повече от 6-7 часа. След изминаване на необходимото време, поставете млякото в хладилник, без да го разбърквате и го охладете за не по-малко от 4 часа. За добри резултати, е необходимо да сте убедени в качеството на прясното мляко, като за целта използвайте мляко от доверени източници.

От вече заквасеното мляко може да отделите закваска за следващ път.Така може да ползвате закваска до 10 пъти,като качеството на полученото кисело мляко ще остане отлично.След това ползвайте нова капсула Пробиотик Максимус.

Накрая остава да се насладите на уникално, качествено и здравословно домашно пробиотично кисело мляко, приготвено от самите вас.

Разгледайте Пробиотик Максимус ТУК

Разгледайте уреда за квасене на пробиотично мляко ТУК

За поръчка 0884090225

www.borovprashec.bg

Shopping Cart