КАКВО ХАПВАТ ХОРАТА ПО СВЕТА

Историците ни разказват за царица Клеопатра не само като за мъдър политик,а и като за жена красива,обаятелна и необикновенно привличаща мъжете.Вярва се,че естествените храни,с които се е хранила и ползвала като козметични продукти са й дали възможност да остане пример за ненадмината красота и женственост достойно за възхищение.

\"\"

Но нека се разходим сега из свта и да видим с какво се храни съвременния човек!

\"\"

Оглеждайки работното си място на 50-ия етаж,  монтажника Джеф Девайн се качва на високата сграда с типичната си ежедневна храна в Чикаго, Илинойс. Калоричната стойност на типичния му дневен прием на храна през септември е била 6 600 kcal. Той е на 39 години, ръст 185 см, тегло 107 кг. Той носи приготвена храна от вкъщи, предпочитайки я пред бързата храна и храната от автомати.

\"\"

Цао Сяооли, професионален акробат, стои на едната ръка на масата с ежедневната  си доставка на храна в Световния цирк в Шанхай , Китай. Калорийното съдържание на дневната й доставка през юни е 1700 ккал. Тя е на 16 години, ръст 158 см, тегло 45 кг. Цао Сяооли живее в стая с още девет момичета. Тя започва кариерата си като дете, представяйки се с регионална трупа в родния си град Анхуи. Сега тя тренира пет часа на ден, ходи на училище с други членове на трупата и изпълнява седем дни в седмицата. Тя казва, че най-вече в работата на акробата, харесва реакцията на тълпата, когато прави нещо, което изглежда опасно.

\"\"

Нулкисаруни Таракуай, третата от четирите жени на лидера на Масаите, позира с ежедневната си доставка на храна в село Масаи, близо до Нарок в Кения. Калоричната стойност на типичната й храна за ден през януари е била 800 kcal. Тя е на 38 години, ръст 165 см, тегло 48 кг. Тя има собствена къща и лятна кухня без прозорци и със стени, покрити с пръст и оборски тор. Благополучието на Масаи зависи от броя на добитъка, земята и децата, родени за подкрепа на семейния бизнес: говеда и кози. На снимката тя с дневната си хранителна норма – ястие, състоящо се главно от царевично брашно, и мляко. Падналото дърво, на което стои храната й, е съборено от хищния див слон.

\"\"

Продавачът на камили Салех Абдул Фадлала с ежедневната си доставка на храна на пазара на камили на Биркаш край Кайро, Египет. Калоричната стойност на дневната му храна за типичен ден през април е била 3200 kcal. Той е на 40 години, ръст 173 см, тегло 75 кг.

\"\"

Фелипе Адамс, 30-годишен ветеран от войната в Ирак, позира с родителите си и типична дневна норма на хранене у дома в Ингълвуд, Калифорния. Калоричната стойност на дневната му норма през септември е била 2100 kcal. Той е на 30 години, ръст 178 см, тегло 61 кг. Адамс беше парализиран от снайперски куршум, докато служеше в Багдад, Ирак. Повредените нерви, които обикновено правят отсъстващата или парализирана част от тялото слаба, могат да причинят основния знак, че нещо не е наред – болка. Фелипе изпитва тези призрачни болки, които се убождат като токов удар десетки пъти на ден. Принуждават го да държи здраво крака си веднъж или два пъти, докато болката отшуми. \"\"

Основният монах в този частично възстановен манастир с типична дневна норма на храна на тибетското плато в Китай. Калоричната стойност на дневната норма през юни е била 4 900 kcal. Той е на 45 години, ръст 165 см, тегло 72 кг.\"\"

Ансис Саука, преподавател по вокал, музикант и композитор, с дневната си норма на храна по време на репетиция на Рижския младежки хор Камера в Рига, Латвия. Калоричната стойност на неговата типична дневна норма през октомври е била 3 ​​900 kcal. Той е на 36 години, ръст 183 см, тегло 83 кг. Рига, обект на ЮНЕСКО за световно културно наследство с най-старият активен пазар в Европа, е известна с хоровите си традиции. На всеки пет години тя с гордост е домакин на всенародния латвийски фестивал за песен и танц. През 2008 г. над 38 000 певци, танцьори и музиканти участваха в събитието, което продължи седмица.

\"\"

С каквото и да се храним не трябва да пропускаме живата храна за нашите клетки.Здрави клетки-здраво тяло и щастлив дух!

http://www.borovprashec.bg/produkt/borov-prashecz-guozhen-108-tabletki/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart