Какво не знаете за перилните препарати?Да изберем препарат без химия!

Прането  е проста и ясна задача, за която повечето хора изобщо не се замислят. Знаете ли, че перилните препарати, които всеки ден виждате по рекламите, съдържат редица алергени и химикали?

Ако се видите етикетите на обикновен перилен препарат ще забележите предупреждението, че трябва да избягвате директен контакт с кожата. Причината е, че те съдържат детергенти, които предизвикват дразнене на кожата. Тези вещества не се измиват при изплакване и могат да се абсорбират от кожата, ставайки причината за появата на алергични реакции.

След последното изплакване, перилните препарати остават във водата, използвана за прането. Тя отива в канализирация и от там – в околната среда. За фосфатите и сулфатите, използвани в добре познатите перилни препарати е доказано, че влияят негативно на екоститемите. Причината е, че тези вещества не са естествени и много растения и животни НЕ могат да обработват химикалите, съдържащи се в перлните препарати.

Каква е алтернативата?

Екипът на borovprashec.bg Ви препоръчва винаги да четете етикетите на препаратите, които купувате. За да нямате кожни раздразнения и алергични реакции, сулфатите и фосфатите трябва да със съдържание 5% или по-малко. Разгледайте еко  продуктите на DalVita 

КОНЦЕНТРИРАН ОМЕКОТИТЕЛ ECOHOME от DALVITA
Концентриран еко препарат за пране

При възможност винаги избирайте екологични почистващи препарати. За разлика от стандартните, те се грижат не само за здравето на Вашето семейство, но и за природата.

Възползвайте се от нашите предложения и промоции за перилни препарати на DalVita и Ecocleaner в нашия онлайн каталог

Shopping Cart