почистване на баня

Важни съвети за лесно почистване на баня

Редовното почистване на банята ще ви улесни. Така няма да се стига до натрупване на прах, пръски от сапун, косми и други частици. Проветряването няма да дава възможност за поява на мухъл поради висока влажност.

почистване на баня

почистването на банята два пъти седмично е препоръчително.

Почистване на фугите

почистване-на-фуги

Тези проблемни места се поддават лесно на натрупване на нечистотии. Честото почистване ще ви улесни.

Залейте плочките с гореща вода. След като изчакате няколко минути, започнете чистенето. Можете да използвате и стара четка за зъби или четка за баня.  Не е необходимо да купувате скъпи и силни препарати, можете сами да си приготвите такъв от оцет, сода и вода.

Може също така да използвате парово почистване без препарати за отстраняване на мръсотиято по фугите и дезинфекция на пода, стените и санитарията в банята.

Почистване на котлен камък

Варовитата вода оставя петна по батерията и слушалката на душа след къпане, котленият камък се натрупва и по тоалетната чиния и във ваната. Затова почиствайте редовно и подсушавайте след къпане. Но това не е достатъчно. За да блесне батерията или слушалката, обвийте я в кухненска хартия, навлажнена с оцет, и оставете да подейства около час, след което избършете със суха кърпа. За по-голяма повърхност изсипете оцет в бутилка със спрей и напръскайте; след като престои час и дори повече, избършете със суха кърпа.

Почистете лесно тоалетната чиния

 

Тоалетната чиния ще искри от чистота, ако поне веднъж седмично я почиствате по следния начин. Изсипете равномерно по повърхността белина гел или разтвор, приготвен от чаша оцет с разтворена супена лъжица сода. Необходимо е да оставите да подейства поне час, а след това да изплакнете добре.

Екипът на сайта Боров прашец ви предлага селектирани био и натурални почистващи препарати. За да разгледате нашият каталог натиснете тук

Shopping Cart