микрофибърна кърпа за прозорци tupperware

Няколко съвета за почистване на прозорци

Няколко съвета за почистване на прозорци

Напълно ви разбирам, че само при идеята, че трябва да се захванете с почистването на прозорците и ви се иска вече да се откажете. Всеки път, когато се захванете да ги чистите, винаги остават петна, линии, замърсявания, пръсти или просто нямат желания блясък. Не си мислете, че проблемът е във вас, това се случва на всяка една домакиня по света. Сега нека да разгледаме няколко ефикасни начина, с които можем да си улесним почистването на прозорците.

Оцет

Оцетът всеобщия познайник.  Той винаги си държи първото място по ефикасност. Мисля, че съм ви споменавала в една от моя предишна статия /оцетът пръв помощник в дома/ за силата на оцета и почистването на прозорците. Старият, но все още така ефикасен метод за почистване на прозорци. Можете да върнете блясъка на прозорците във всеки един дом като използвате само вода и оцет.  За сместа са ни нужни само:  1 супена лъжица и 1 литър топла вода. Разбъркайте и изсипете получената смес в шише с пулверизатор. Употребата на оцет помага не само срещу премахването на петна от прозорците, също така и за по-бързото изсъхване, а и не оставя черти или капки по стъклата.

Спирт

Не може да не сте чували от своите баби или майки, че само с малко ракия и позорците ще са като нови отново. Не си мислете, че дрънкат просто празни приказки, а опитайте. Ще бъдете смаяни колко лесно, но и бързо ще бъдат отново чисти прозорците в дома. Как ли? Разбира се, ако нямате или не искате да използвате ракия, просто си купете шишенце етилов спирт от аптеката. След това взимате една памучна кърпа и я навлажнявате със спирта и минавате прозорците като правите кръгови движения.

Йод

Сигурно си мислите, че се шегувам? Когато чух за първи път една позната да казва, че си е измила прозорците до блясък и то с йод, останах безмълвна и много учудена. Така, че ако поглеждате със съмнение, не ви се сърдя. Но за тези, които все пак искат да опитат начина е следния: В два литра вода се слага 50мл йод. За по-лесна употреба сместа я излейте в шише с пулверизатор. Йодът безпроблемно елиминира петна, с които дори и препаратите не могат да се справят.

Течен амоняк и спирт

Както вече споменах вече по горе за ефикасността на спирта. Мога да добавя, че ако се сблъскавате с по-силно замърсени прозорци можете да добавите и амоняк. За сместа са нужни литър вода и по 50мл амоняк и спирт.  След като свършите ще се оглеждате не в прозорци, а в огледала.

Картофена вода

Към списъка мога да добавя и картофената вода като нещо неочаквано, но пък доста ефикасно. Разбира се, че е истина. Залейте чисти картофени обелко с вряла вода. Изчакайте докато водата изстине. След това сипете водата в шише с пулверизатор и дейставйте.

Мили домакини, ако искате съседката да си умре от завист, а и за по-пълен блясък на прозорците ги минете с вестник, а при липсата на такъв може и с кухненска ролка. Така ще имате не само най-чистите, но и най-бляскавите прозорци.

Shopping Cart