На 5-и май (петък), в 20:34 часа, на 14 градуса в знак Скорпион  ще настъпи Пълнолуние, съпроводено с пълно Лунно затъмнение в сянката на Земята.

Събитието ще се усеща и ще има влияние ден преди настъпването му.

Затъмнението ще се наблюдава от Азия (без северните ѝ части), Австралия, Европа (без най-западните ѝ части), Африка и Антарктика. От България затъмнението ще бъде видимо след изгрева на Луната в 20h 29m (за София).

Това е първото от началото на годината Лунно затъмнение. Самото Пълнолуние носи повишена емоционалност, чувствителност и желание за действие. Усещането може да се сравни със състоянията на прекалена търпеливост, която е време да приключи и да подреди живота ни с един замах. Лунното затъмнение носи допълнително желание да внесем ред в делата си и това със сигурност е необходимо и препоръчително, ако се случва без необмислени решения, крайни действия и заключения.

В период до три дни след точната фаза на затъмнението не е препоръчително да се взимат важни решения. Особено ако изпитвате съмнения, страх и колебания за действията си. Ако все пак емоционални проблеми, травми и решения търсят своето развитие, точно сега бъдете максимално разумни в изборите си. Моят съвет е да избягвате решителни действия в това време и да изберете успокояващи и релаксиращи занимания, които да ви донесат в нощта на процеса важни сънища, ясни знаци и вдъхновяващи идеи. Спорта е препоръчителен.

Смятам това Пълнолуние за най-силното през годината, защото засяга оста Скорпион – Телец, която сама за себе си носи дълбокия смисъл на трансформация и прераждане на темите свързани с двата знака. Знак Телец се свързва с всичко, което притежаваме. Това е собственото ни тяло, приятелите ни, визията ни, парите ни, недвижимите и движимите вещи, храната ни и ценностната система, която имаме. Знакът също описва нашето отношение към всички изброени теми на едно практично и рационално ниво, за разлика от знак Скорпион, който търси дълбочина, смисъл и развитие в тях. Понякога в стремежа си да притежаваме вещи и да градим собствената си зона на комфорт, прекаляваме в търсене на лично удовлетворение и признание. Състезаваме се, преследваме, гоним цели, катерим върхове с единствената цел да бъдем оценени от някой друг. Обичаме и очакваме да бъдем обичани на всяка цена. Ревнуваме защото искаме да притежаваме. Сърдим се защото нашите очаквания се разминават, с това което получаваме. Обграждаме се с хора, които ни ласкаят, а после ги наричаме лицемери. Парадираме със скъпи вещи и после обясняваме, че търсим само любов и разбиране. Избираме връзки и създаваме отношения с цел да се похвалим и да докажем величие на собственото си его.

Всички тези теми са доста познати и сякаш сме им дали правото да се превърнат в „нормалните неща“ от живота ни. Това Пълнолуние се случва един път в годината и точно то ни дава възможността дълбоко и истински да преживеем, анализираме и да се разделим с някои модели на мислене и поведение, в които по навик удобно и комфортно съществуваме. Луната в знак Скорпион ще ни накара да съберем себе си, като върнем всичките си парченца на мястото им. Онези парченца, които Телеца е раздал с надеждата да докаже с какво разполага. Бъдете себе си. Търсете щастието вътре в себе си и не разчитайте то да идва отвън.

Сега е момента да помислим какво правим в излишък и за какво забравяме да мислим. Дали в преследване на материален комфорт не правим грешните избори. Дали не инвестираме доверие в грешните хора. Дали не се доказваме там, където това е безсмислено. Дали някой не ни е затворил вратата, а ние продължаваме да стоим на прага в очакване да бъдем допуснати. Нека бъдем с тези, които ни ценят такива каквито сме. Помислете пред кого се опитвате да бъдете винаги силни и перфектни. Дали не се страхувате да разкриете себе си и дали се налага да се грижите за отношения, които нямат корени. Дали сте щастливи обградени от скъпи вещи. Дали давате в очакване да получите. Всички тези въпроси могат да намерят отговорите си точно сега. Почувствайте и направете със себе си, това което ви кара да се чувствате щастливи.

Времето е подходящо за започване на диети и пречистване на организма. Спортните занимания сега ще се радват на добри резултати и вътрешна хармония. Преобразете гардероба си с нови дрехи или вдъхнете нова визия и живот на старите. Помислете как се храните и променете ежедневното си меню с храни, които ви зареждат и дават енергия. Грабнете в голяма кошница всичко, което имате от знак Телец и го пренесете в знак Скорпион, който има способността да направи чудеса с донесеното. Вярвайте в себе си. Слушайте сърцето си и не съжалявайте за нищо.

Всички знаци ще усетят въздействието на тази силна трансформираща енергия, но най-силно това пълнолуние ще бъде усетено от родените на 4, 5 и 6 февруари, май, август и ноември.

В петък операции не се препоръчват! Усвояването на лекарства ще е много по-ефективно!

С обич,

Астролог, Венета Матева

/Препечатано от www.jupiter-astrology.com