ПОГЛЕЗЕТЕ СЕ С МАСЛО ОТ КАМЕЛИЯ

Маслото от камелия е незаменимо при  изчистване на стомахаи червата,елиминира бактериите,помага при лечение на хемороиди,грижи се за кожата,косата и ноктите!

Маслото от Камелия е отлично мултифункционално средство, с което можете да овлажнявате суха и много суха кожа на лицето, околоочната зона, да оздравявате косата, да използвате като крем за тяло, балсам за устни и средство за отстраняване на грим. Маслото от КАМЕЛИЯ има лек сладък флорален аромат, по-приятен в сравнение с други масла, което му отрежда много по- благоприятно място сред другите натурални масла.
Маслото от Камелия е практически без мирис и има само фин билков аромат, безцветен с лек жълтеникав оттенък. Има лека текстура, добре се абсорбира и има дълъг срок на годност (над 18 месеца, ако се съхранява на хладно и тъмно място). За нуждите на ароматерапията се препоръчва да се използва в разреждане от 2-10%.

Козметичен ефект: Има подхранващи, предпазващи, успокояващи, регенериращи, хидратиращи, успокояващи свойства (подробно след главните характеристики)
В допълнение към високото съдържание на ненаситени мастни киселини, то съдържа комплекс от витамини, минерали и протеини за успешно поддържане на естественото състояние на кожата, косата и ноктите.
Лесно се разпределя по повърхността на кожата, бързо се абсорбира, има добра проникваща способност.

От векове жените в Япония използват Масло от камелия като продукт за грижа за лице,шия и ръце,което кара западните жени да гледат със завист нежната им прасковена кожа,изящни ръце и блестяща коса!
\"\"


ПОЛЗИ И ПРЕИМУЩЕСТВА:

1. Регулира съдържанието на липиди в кръвта;
2. Защитава сърдечно-съдовата система;
3. Забавя стареенето;
4. Антибактериално действие. Противовъзпалително действие (включително възпаления на кожата);
5. Детоксикация и обезболяващ ефект. При болести на гърлото и кашлица преди сън да се изпива 1-2 чаени лъжички масло от камелия. При изгаряния (включително и слънчеви), синини, напукана кожа на устните, екземи и невродермити да се намазва кожата с масло от камелия;
6. Красота и здраве на кожата при козметична грижа (масаж и маска на лицето и косите). Защитава и хидратира кожата, придава здрав блясък на косата, предотвратява косопада.

Функции на маслото от камелия

1. Ненаситените мастни киселини намаляват съдържанието на холестерола, триглицеридите и липопротеините с ниска плътност (ЛПНП) в кръвта; повишават антиоксидантната функция на организма; играят важна роля в профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания.

2. Витамин Е (токоферол) неутрализира свободните радикали; регулира имунната активност на клетките; повишава метаболизма; подобрява имунитета; забавя стареенето на организма.

3. Скваленът има способността да обогатява клетките с кислород, съединявайки се с водата в организма, като с това намалява усещането за умора; подмладява организма. Повишава имунитета, повишава функцията на SOD (Супероксид Дисмутаза), предотвратява образуването на ракови клетки; подобрява работата на сърцето.

4. Камелия-сапонините и гликозидите също спомагат за насищането на клетките с кислород, регулират имунитета и бъбречната функция.

5. Полифенолите са природни антиоксиданти. Имат антисептично и анти-ейдж действие. Повишават активността на човешкия организъм.

\"\"

Камелията е вечнозелен храст,който расте само в планините на Китай и достига 200г възраст. Наричат го „Дърво на Изтока” и преди 2000години са го поднасяли в дар на Императорите.

Нормалното масло издържа на температура 120-160градуса. Тъй като при готвене температурата е по-висока се отделят канцерогенни вещества.

Маслото от камелия издържа до 200-240 градуса! Растително масло с висок вискозитет, получено от семената на различни видове камелия по метода на студеното пресоване.

\"\"

Съставът на маслото от камелия е много богат: Ненаситените мастни киселини (олеинова и линоленова) представляват 90% – това е най-високият процент сред растителните масла.

Витамини: Е, D и b-каротин. Витамин Е в маслото от камелия е 8 пъти повече, отколкото в зехтина.

Биологично активни вещества: сквален, полифеноли, камелия-гликозиди и камелия-сапонини.

Минерали: калций, желязо, цинк. Съдържанието на цинк в маслото от камелия е 10 пъти повече, отколкото в соята.

Маслото от семена на камелия е произведено по метода на студеното пресоване.

Препоръчва се:

‒ За козметични цели.

‒ За приготвяне на горещи блюда (маслото се изразходва много икономично).

Това е единственото масло, което издържа при температура на загряване до 200-240 градуса без образуване на канцерогени.

‒ В качеството на лечебна маз.

‒ В студено състояние по 1-2 ч. л. и в салати.

Опаковка от 2 бр.по 0.500мл

ОПИТАЙТЕ МАСЛО ОТ КАМЕЛИЯ ОЩЕ СЕГА!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart