Ползи за здравето от употребата на боровия прашец

                                                               Ползи за здравето и употребата на боровия прашец

\"\"

Андрогени и адаптогени

Значителна част от вниманието към боровия прашец е концентрирана върху мощните му биодостъпни андрогенни фитогормони. Тези фитохормони, за разлика от биохиноидните хормони и синтетичните хормони, като стероидите по лекарско предписание, са безопасни и не пречат на нормалния механизъм на отрицателна обратна връзка за производството на хормони в организма. Както споменахме по-горе, боровият прашец съдържа фитохимикали, подобни на мъжките полови хормони (андростендион, тестостерон, дехидроепиандростерон (DHEA) и андростерон).

Андрогенните компоненти в Pine Polen (Pine Pollen) обясняват потенциалните му мощни ефекти при създаването и поддържането на здрава костна и мускулна маса, поддържането на здрав и висок метаболизъм, стимулирането на силната имунна функция на тялото, здравето и еластичността на кожата, либидото (признак на здрава ендокринна система) и гърдата – здравето на жените, както и здравето на тестисите и простатата при мъжете.  Част от предложеното благоприятно въздействие върху здравето на гърдата, тестисите и простатната жлеза също е свързано с възможната способност на боровия прашец да детоксикира директно замърсителите в околната среда (като ксеноестрогени (вредни естрогени като хормони на околната среда, като пластмаса и др.) промишлени замърсители и замърсители от индустриалното земеделие)) и чрез увеличаване на метаболитната скорост. Дори и с тези мощни ефекти от този единствен компонент, трябва да подчертаем, че боровият прашец е синергична колекция от над 200 активни съставки, а полезните ефекти далеч надхвърлят андрогенните му хормони.

\"\"

Анализът показа, че боровият прашец съдържа следните андрогенни фитостероли:

1.андростендион

2.андростерон

3.DHEA (дехидроепиандростерон)

4.тестостерон

В допълнение, боровият прашец (Pine Pollen) съдържа адаптогенни съединения, които могат да имат регулаторен ефект върху ендокринната система. Включително:

1.гиберелини

2.Brassinosteroids

Основни потенциални ползи от боровия прашец:

възстановява здравословните нива на андроген (тестостерон); повишава либидото; увеличава плодовитостта при мъжете; насърчава сърдечно-съдовото здраве чрез понижаване на LDL холестерола и повишаване на HDL; подобрява еластичността на кожата и общото състояние на кожата; подобрява здравето на имунната система; съдържа супероксид дисмутаза (SOD), свързана с подобряване на здравето на сърцето, кръвта, черния дроб и мозъка; подобрява когнитивната функция; съдържа аминокиселината глутатион, която помага за неутрализиране на тялото и подобряване на здравето на черния дроб и жлъчния мехур; помага за насърчаване на здравето на простатата; контролира теглото и помага за изграждането на мускули.

\"\"

Високо съдържание на андроген В пролетната гора борът се събужда по-рано от всеки друг, започва да разтваря обиците си и да разпространява цветен прашец в цялата гора. По това време гората все още най-вече спи, но наличието на прашец, който пада върху растенията и земята, води до трансформация, която носи пролетта. И цялото възраждане на гората е свързано със силата на това първо опрашващо дърво, бор. И въпреки че боровият прашец (Pine\’s Pechtz) носи повече от 200 активни и идентифицируеми лечебни компоненти, той носи силата на трансформация, която всички ние изпитваме в природата, но много малко от нас някога са изпитвали на лично ниво на здраве. За хората можем да събудим собствената си Пролет – физически, психически и духовно, допълвайки храната си с   боров прашец.

\"\"

Като се имат предвид тези 200 активни съставки в Pine Polen, четири фитохормона се секретират за потенциални регенеративни способности. Това са андростендион, тестостерон, дехидроепиандростерон (DHEA) и андростерон. Ако знаете анатомията, тогава знаете, че тези четири хормона са андрогени, мъжки полови хормони. Боровият прашец може да потенцира или да започне пролетта, защото покрива гората с дебел слой от хранителни вещества, а тези специфични хормони могат да помогнат да се събудите и да се съживите, давайки така необходимия импулс на всичко, което влиза в контакт с тях. * В човешката физиология маркерите за определяне на биологичната възраст са нива на тези полови хормони – както при мъжете, така и при жените. По-високите нива на андрогенните хормони обикновено показват по-ниска физиологична (биологична) възраст. За съжаление, поради лошото замърсяване на храните и околната среда, нивата на мъжките полови хормони при жените и мъжете са исторически ниски. Излагане на ниски нива на андрогенни хормони Повишени нива на \“лошия\“ холестерол; Повишен темп на стареене / преждевременно стареене; Нарушения на диабета и кръвната захар; Остеопороза и катаболизъм, ниска костна плътност и мускулна загуба; Загуба на аеробен енергиен капацитет, трудно е да се поддържа и да се поддържа; Наддаване на тегло при мъже и жени, повишен естроген при мъжете – потенциално води до нарушения на простатната жлеза; При жените това може да е свързано със загуба на кост и жизненост; И двата пола: сексуална неизправност и безплодие при мъжете.  Интересното е, че много от ефектите на ниските андрогени са разстройства, които обикновено се обясняват като неизбежни поради старостта. Това е интересно поради няколко причини:

Първо- през последните 100 години нивата на тестостерон намаляват при мъжете и през това време продължителността на живота също намалява. Преди мъжете са имали по-голяма продължителност на живота от жените, а сега продължителността на живота им е с десет години по-малка.

Второ- това означава, че много оплаквания от старост потенциално могат да бъдат предотвратени (или поне забавени) и виждаме причинителен фактор – ниското ниво на тези хормони – това е причината някои хора да остаряват без тези оплаквания и други.

Трето- това е интересно, тъй като симптомите на ниския андроген също са същите състояния, които традиционно предписват Pine Polen буквално от хиляди години в Китай. В класическата и традиционната китайска медицина боровият прашец се използва за помощ при: нисък тестостерон при мъжете; нисък брой сперматозоиди (плодовитост при мъжете); нарушение на простатната жлеза; meetabolizm; намаляване на мускулния тонус и костната плътност; сексуална дисфункция поради ниски нива на андрогени; управление на теглото и / или загуба на тегло; подобряване на имунната система; сърдечни заболявания.

\"\"

Боров прашец при мигрена и стрес / главоболие

Някои от предимствата на боровия прашец все още са загадка и с нарастващата употреба на боровия прашец  освен в Китай,а и в Русия и европейските  страни, все повече и повече започват да нарастват. Един от тях си струва да се спомене отделно от другите, това са отделни примери за използване на борови прашец като лечение, за да се успокои мигрената и главоболието, свързано със стреса.  За някои хора с мигрена използването само на една таблетка с цветен прашец директно на езика помага за облекчаване на най-изтощаващото главоболие.

ОПИТАЙТЕ БОРОВ ПРАШЕЦ   ОЩЕ ДНЕС

За закупуване на Боров прашец настиснете тук

За повече информация може да се обадите на телефон 0884090225

Ако искате да ни последвате в социалните мрежи :

Последвайте нашата фейсбук страница тук.

Последвайте другата ни страница за здравословен начин на живот тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart