ПОЛЗИ ОТ ПИТЕЙНАТА ВОДА

Тъй като телата ни се състоят от около 60% вода, а кръвта ни 90% вода, поддържането на нивата ни е от решаващо значение. Водата се губи по време на изпотяване, уриниране и дори дишане. Повечето хора не пият достатъчно вода всеки ден. Трябва да пием вода, за да поддържаме нашите клетки и органи да функционират правилно.

ПОЛЗИ ОТ ПИТЕЙНАТА ВОДА

Ето пет основни причини тялото ни да се нуждае от вода:

 1. Смазва ставите – има 80% съдържание на вода в хрущяла в ставите, може да помогне за поддържане на абсорбцията на удари и да предпази болките в ставите.
 2. Той произвежда слюнка и лигавица – водата помага за образуването на тези секрети, за да подпомогне храносмилането, промиването на отпадъците, помага за регулирането на стомашната киселина и поддържа устата ви чиста, като помага за намаляване на гниенето.
 3. Той доставя кислород в цялото тяло чрез кръвния поток (кръвта е около 90% вода).
 4. Поддържа кожата плътна и гладка.
 5. Помага за регулиране на телесната температура, кръвното налягане, мозъчната функция.
 6. Ползи от питейната вода

ПРИЗНАЦИ НА ДЕХИДРАТАЦИЯ

 • инфекция на пикочните пътища
 • суха кожа
 • запек
 • умора
 • бъбречна дисфункция
 • ускорен сърдечен ритъм
 • световъртеж
 • хлътнали очи
 • не уринира редовно

Питейната вода, независимо дали е от чешмата или от бутилка , е най-добрият източник на течности за тялото. В идеалния случай ни се казва, че трябва да пием около два литра на ден за възрастни. Tupperware Eco Bottles са чудесен избор за поддържане на хидратация. Те не съдържат BPA и са лесни за поддържане чисти и се предлагат в различни размери, така че вие ​​и вашето семейство да останете хидратирани в движение.

Ако ви е трудно да пиете обикновена вода, опитайте тези идеи за водни инфузии:

ЗАЩО ИНФУЗИИ?

Вливането на вода ви прави още по-лесно и забавно да останете хидратирани. Превърнете дневния си прием от 2 литра в освежаваща и здравословна алтернатива на безалкохолна напитка, която ще бъде чудесна за цялото семейство.

 1. Може да победи скуката от пиенето на обикновена вода, като по този начин ви кара да пиете повече!
 2. Контролирайте апетита и хапвайте по-малко – гладът често може да бъде объркан с дехидратация. Посегнете към ароматизирана вода вместо към нездравословна закуска със захар.
 3. Увеличете енергийните си нива – дехидратацията може да ви накара да се почувствате летаргични. Изключително важно е да продължите да пиете вода, докато тренирате.

Разгледайте еко бутилките тук

www.borovprashec.bg

Shopping Cart