Съвети за почистване на кафе машина

Как лесно да почистим кафе машината

Мечтаете да имате кафе машина, но се притеснявате как ще я почиствате? В тази статия ние от Borov prashec ще Ви споделим два  eфективни начина за почистване на кафе машина.

Обърнете внимание, че много хора имат непрофесионални кафе машини. Това са уреди, които  работят с капсули или правят само един вид кафе – еспресо.

В този случай, трябва редовно да почиствате резервоара, в който се слага водата.

Един от най-разпространените домашни методи за почистване е с разтвор от вода и оцет. Направете разтвора в съотношение 50:50.  Трябва да изсипете направения разтвор в резервоара и да пуснете кафе машината на празен цикъл.

Друг популярен начин за почистване на резервоара на кафе машините е с разтвор от 1-2 лимона, сода и сол. При него отново трябва да пуснете машината на празен цикъл.

Еко препарат за почистване на кафе машини

Все пак тези методи са добри, но не достатъчно ефективни да премахнат наслоените замърсявания от кафе и  бактерии. Те не са подходящи  за професионални кафе машини.

Има и автомати кафе машини, които сами мелят кафето. При тях е много трудно да се почистят контейнера, в който се събира използваното вече кафе, и ваничката, в която се оттичат капките кафе. В тези случаи домашните методи за почистване са неподходящи. Това важи и за професионалните кафе машини.

Ние  Ви препоръчваме – Coffee Machines Cleaning.

Този еко препарат без химия  е предназначен за почистване на корпуса и отделните свалящи се елементи на кафе машините. Той перфектно отстранява наслагванията и  придава блясък, оставя защитен филм на повърхността и има антистатично действие.

Shopping Cart