Симптомите на инфаркт при жените са различни от тези при мъжете:

Какви са те и как да ги разпознаем?

Симптомите на инфаркт при жените са по-леки и нетипични, отколкото при мъжката популация, което ги прави по-трудни за разпознаване

През последните десетилетия медицинската помощ се насочи към симптомите на инфаркт при жените, тъй като има значително увеличение на случаите на инфаркт при женското население.

Но при жените в сравнение с мъжете някои симптоми, които винаги са се считали за типични прояви на сърдечен удар, са по-редки. 

Инфаркт на миокарда, т.е. сърдечен удар, възниква поради некрозата на част от тъканта на сърдечния мускул. Това състояние води до нарушаване на притока на кръв в коронарната артерия.

Към днешна дата сърдечният удар представлява една от водещите причини за смърт в света. Често инфарктът на миокарда е свързан с тромбоемболични явления и атеросклероза .

 

Симптомите на инфаркт при жените са различни от тези, които изпитват мъжете, тъй като са по-леки и следователно по-трудни за разпознаване.

Като превенция е важно да се знаят симптомите, които го предхождат. В този случай говорим за  пред сърдечен удар : състояние, свързано с факта, че сърдечният мускул не работи правилно.

В резултат на това кръвта затруднява достигането до сърцето, като по този начин причинява мъчителна болка в гърдите .

Сърдечният удар може да се възприема различно от жените, отколкото мъжете, така че симптомите може да не показват, че проблемът е в сърцето.

В списъка с типични симптоми на миокарден инфаркт, които се появяват и при двата пола, се съобщават: болка в гърдите, която има тенденция да се излъчва към лявата ръка, шията, челюстта, стомаха и гърба, силно неразположение, студена пот, гадене, припадък.

Вместо това нетипичните симптоми на инфаркт при жените се подчертават със:

  • силно гадене
  • недостиг на въздух
  • необяснима умора
  • болка в гърдите
  • сърдечна аритмия

Тези симптоми са променливи, така че всички те могат да се появяват едновременно, понякога може да се появи само един симптом.

Следователно, гадене, болки в гърдите и задух могат да се появят едновременно. Понякога се усеща само болка в гърдите.

инфаркт при жените
http://www.borovprashec.bg/produkt/alt-alt-borba-s-alergiite-novo-reshenie-30-kapsuli-alternativa/

Важно е да знаете картината на симптомите, за да сте по-наясно, особено ако сте изложени на риск.

Сред най-застрашените жени са тези, които страдат от: хипертония, диабет, висок холестерол.

Но жените, които са по-предразположени към инфаркти, включват и тези, които имат заседнал начин на живот, тези, засегнати от стрес или затлъстяване.

\"\"
http://www.borovprashec.bg/produkt/rlx-relaks-zdrava-nervna-sistema-30-drazheta/

В допълнение, семейната история на жената и фактът, че тя е пушач, са други фактори, които увеличават риска от претърпяне на инфаркт.

При пушачите трябва да се подчертае, че употребата на контрацептиви предизвиква опасна комбинация.Създава се тромбогенна комбинация , която може да причини образуването на съсиреци, които могат да запушат кръвоносните съдове.

Жените, влизащи в менопаузата, трябва да преминат повече медицински прегледи, защото страдат от загубата на съдова защита, предлагана от женски хормони.

\"\"
http://www.borovprashec.bg/produkt/pwr-womanpauar-uoman-za-zhenata-30kapsuli/

Важно е също да се спазват правилата за превенция . Всъщност жените трябва редовно да проверяват кръвното си налягане, диабета и холестерола.

След това тези, които пушат, трябва да се откажат. Като превенция срещу инфаркти също е добре да се поддържа адекватно тегло, за да не се умори сърцето.

Освен спазването на здравословна диета е добре да практикувате редовни физически активности и да избягвате стреса.

http://www.borovprashec.bg/produkt-kategoriya/apl/

 

APL-Здраве с клетъчна храна

@kletachnahrana

Shopping Cart