Следвайте хормоналния си часовник за здраве

ХОРМОНАЛЕН ЧАСОВНИК

Събуждайки се преди 6:00 сутринта се произвежда хормона SEROTONIN-хормона на щастието.

6:00 часа-нивото на CORTISOL се повишава-хормонът ,който подготвя тялото ни за активно бодърстване.Сега логичното ни мислене е включено на максимални обороти,време е да напишете плановете за деня и да вземате важни решения.Пиейки 600-700мл топла вода сутрин измивате хормоните на СТРЕС.

7:00 часа-MELATONIN престава да се произвежда,което прави място да нахлуят половите хормони.Няма смисъл да спите повече,стойността на по-нататъшния съм е =0,което означава ,че е загуба на часове живот!

8:00 часа-полови хормони на арената!Те са стероиди-хормони,които формират нашата мускулна рамка.Време е за гимнастика,спорт и ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ!

Витамин фуд

10:00-14:00 часа-пик на DHEA-неврохормон отговорен за паметта,чниманието и запомнянето.Най-доброто време за умствена активност.

14:00-16:00 часа-като почуствате остра сънливост по това време не се лишавайте от удоволствието да спите 20 мин/ако е възможно/.Това е върхът на HORMONE GROWTH-хормонът на красотата и вечната младост.

17:00 часа-KORTISOL започва да намалява.Добре е важните решения да се отложат за утре.Спортът е противопоказен,храненето на мускулите ще е много трудно.

21:00 часа-MELATONIN започва да се произвежда.Понижавайки телесната температура започва да ни се иска топлина и грижи от близките.Време е за семейно гушкане.

22:00-хипофизната жлеза отделя опиоидни хормони с наркотичен ефект-това са ЕНДОРФИНИ.Ако заспим по това време,сънят ще бъде приятен и здравословен.Денят приключи,тялото е готово да се рестартира.Стойността и качеството на съня от 22:00 до 04:00 часа са максимални!Липсата на сън в този момент е зле за организма.

23:00 часа– хормона на растежа започва работа-хормонът на красотата и вечната младост.Благодарение на него зрелите хора остават по-дълго млади,красиви,със здрави кости и висококачествени мускули.

Знаейки всичко това разпределете вашия ден правилно!

 

Shopping Cart