СМЕХЪТ Е ЗДРАВЕ-ДА СЕ ПОШЕГУВАМЕ С БАБА

ГРЕШКА

Брат ми работеше като лекар на линейка. Една  вечер  се обадили за тежко болна баба.Когато пристигнал разбрал,че е  починала а устата й е отворена. Наблизо група стари жени хлипали тихо. Всичко е ясно. Попълва брат ми документите- смъртта настъпи  едикога си, пулс няма, зениците са неподвижни, трупни петна и т.н. На раздяла  казва на старите жени: „Завържете устата на починалата ,моля“и бабите се втурнали да изпълнят заръката на доктора . До сутринта всичко било спокойно. Преди края  на дежурството диспечерът се обажда. „Докторе ,старите жени от вчерашния адрес  се обаждат и  питат дали бабата може вече  да отвори устата си, щото се събудила и иска чай.“

ОПТИМИСТИ

Баба ми, която живее на 2ри етаж, боледува от бронхит през зимата. Лекарят я посъветва ,за да подобри здравето си да се  разхожда в боровата гора край блока. Смятайки ,че горичката е прекалено далеч, баба  ни помоли да посадим  бор под прозореца й в цветната леха,ама разсад  с височина 40 сантиметра,че да се захване.
На другия ден  съседката,баба от 3-ия етаж отива при домоуправителя  и настоява да се премести  борчето, защото когато дървото порасне, ще е тъмно, а очния  й лекар й забранил да чете и да гледа телевизия на тъмно.
И двете баби са на 80 години.

ПАРАШУТИСТКА

Пътувам с автобус.На поредната спирка е застанала баба с огромна раница на гръб.Автобуса спира и тя понечва да се качи,но гравитацията си казва думата и тя полита в краката на седналия на седалката пред вратата мъж.Мъжът я поглежда и най-сериозно пита:

-Е,бабо ,парашута не се е отворил,а?

КРИЗА

Зад мен седят две баби и разговарят.Едната хвали внука си,бил „програматор“ на кумпютрито в Германия,всичко му било наред,пращал пари на родителите си и т.н.и т.н.Другата слуша,слуша и накрая с тъжен глас казва: Блазя ти,Маро,а дъщерята вчера разказваше,че внука се обадил по фейсито и се оплакал,че кризата го обзела и  ядял  мухлясало сирене, пиел старо вино и карал  кола без покрив.

ПРОГНОЗА

Обичах да се шегувам с баба си,добродушна,весела и съобразителна жена.Обаче веднъж успях да я засека и това за дълго остана като лаф в семейството.Беше студена зима и аз се обличах,за да отида на лекции.Грижовната ми баба се обажда;

– Облечи се добре,защото казаха,че ще е -15 градуса

-По  Целзий или Фаренхайт-сериозно попитах аз

Баба замълча за секунди и уверено изстреля-По радиото!

ОПИТАЙТЕ БОРОВ ПРАШЕЦ   ОЩЕ ДНЕС

Shopping Cart