Топ 20 неочаквани факти за човешкото здраве

Човешкото тяло е пълно с мистерии, всеки ден научаваме за себе си нещо ново. Някои факти за нашето тяло са изключително трудни за вярване, въпреки това  ще трябва да ги приемем, защото те са потвърдени от научни изследвания и официално записани.

Приемаме здравето за даденост. Очите гледат, дробовете дишат, сърцето изпомпва кръв и дори не ни хрумва да насърчаваме тялото за добре координирана работа. Ние ядем и пием каквото и да било, убиваме време пред компютъра, спим 4 часа … В младостта това не изглежда важно, разбирането идва само с възрастта, когато здравето започва да е проблем. Защо да чакаме? 

1. Захарта лекува рани

Ако поръсите рана  със захар, можете значително да намалите болката и да ускорите лечебния процес.

2. Пукането на ставите не е вредно

\"\"

Изпукването на кокалчета на ръцете не вреди на костите и не води до артрит. Това, което чувате, е звукът от образуването (дори не спукване) на газови мехурчета.

3. Август е опасен

„Сезонът на убийците“ е терминът на британските лекари, за тях това означават август, когато лекарите, току-що завършили института постъпват в болници. И не само за британските лекари е така……

\"\"

4. Любовта е отрова

Не е лесно да се справим с прекъсване на отношенията с любим за нас човек, защото по това време тялото и мозъкът преживяват своеобразна  смърт. Това е като наркомания с всичките  й „изстрелвания в небесата“ и пропадене в бездна.Любовта е най-сладката отрова-пристрастяваме се към нея.

5. Неочакван лек срещу махмурлук

Колкото и да не ви се вярва банановият млечен шейк е чудесно средство против махмурлук.Изпробвано и доказано!

6. Как правилно да седим на стол

Седенето на стол изправен е лошо за гърба ви. Трябва да се облегнете назад и да седнете под ъгъл от 135 градуса.

7. Скъпото хапче ви се стува по-добро

\"\"

През 2008 г. беше проведен експеримент, по време на който хората бяха изложени на болезнените ефекти на слаб удар с ток. След това им бяха предложени хапчета  плацебо. Казано им бе,че едните „обезболяващи“ струват десет цента, а другите два долара и петдесет цента. Проучванията показват, че групата приела от  първите споделят за  намаляване на болката с 64%, а втората група  с 85%. Извод: скъпите плацебо хапчета работят по-добре от евтините!

8. Пушенето води до стрес

Въпреки наложеното мнение между пушачите,че се успокояват запалвайки цигара,пушачите страдат три пъти повече от стрес от хора,които никога не са пушили или от тези,които вече са се отказали.

\"\"

9. Много работа с компютър е вреднa

Хората, които прекарват много време на работа на компютър или гледат телевизия, често страдат от синдром на постоянна умора.Нещо на което не се обръща внимание,докато не настъпят сериозни усложнения.

10. Седнал или прав в тоалетната

Уринирането/при мъжете/, докато седят допринася за пълното изпразване на пикочния мехур, намалява вероятността от простатит и  позволява  пълноценен сексуален живот за дълго време.

11. Прегръдка преди лягане е балсам и за тялото и за душата.

Проучванията показват, че прегръщането преди лягане е много полезно.Това помага на тялото да се отпусне, а също така инхибира мисловния процес, като улеснява заспиването. А сутрешната целувка може да помогне да се избегнат заболявания, причинени от стрес. Сутрин една целувка ни изпълва с хармония и ни помага да се борим с външни неприятности.

12.От шоколада  се става по-умен

Не се подсмихвайте!Учени от Колумбийския университет са правили едногодишни опити и се е установило,че шоколадът повишава математическите способности.

13. Приятелствата повишават имунитета

Самотата отслабва имунната система. Знaейки,че приятели и близки  присъстват в живота ви помага да повишите имунитета си с 60 процента.

14.Усещането за липсване на близък  е лошо

Липсата на някого ,когото обичате е не само лошо усещане,а е и вредно за вашето здраве . Чувството на недоволство от това, че сте далеч от скъп човек причинява  безсъние, нервен стомах и сърцебиене.

15. Череша срещу рак

Консумирането на череши може да доведе до саморазрушаване на раковите клетки.

16. Диетичните безалкохолни – убиец на зъбите

Диетичните безалкохолни унищожават зъбите толкова, колкото метаамфетаминът или кокаинът.

17. Заместител на  сърце

Създадено е устройство, което може да замести сърцето в тялото, страничен ефект обаче е липсата на пулс. Досега науката не се е справила с този проблем.

\"\"

18. Говорете за проблемите си
Хората, които рядко се оплакват, са по-склонни да страдат от стрес, тревожност и депресия. Стресът често се смята за „мълчалив убиец“ – това води до сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, болки в гърдите и ранна смърт.
19.  Котката-пазителят на здравето ви

Ако в къщата ви живее котка, тогава рискът от сърдечни заболявания се намалява с четиридесет процента, а внезапните инсулти – с тридесет. Трябва обаче да се помни, че прекомерната любов към котките може да причини психично заболяване, водещо понякога и до самоубийство

20. Наспивайте се

Ако спите по-малко от четири часа или повече от десет, рискувате еднакво.Намерете здравословния баланс!

Shopping Cart