ТОЗИ МАЛКО ПОЗНАТ МОЗЪЧЕН ХИМИКАЛ Е ПРИЧИНАТА ЗА ЗАГУБАТА НА ПАМЕТ

Всичко започва с незначителни пропуски, които лесно отхвърлихте като „случайни моменти“. Забравихте ключовете си. Обадихте се на някого с грешно име. Думата, която търсите, беше на върха на езика ви, но не можахте да я кажете. Не се чувствате по-възрастен, но усещате как се променяте. Изследователите са съгласни, че това може да е знак за нещо по-сериозно.

Изследване, публикувано в британския медицински журнал от януари 2012 г., стигна до заключението, че свързаният с възрастта спад на когнитивите започва много по-рано от очакваното: към средата на 40-те години. Още по-мъчително този спад може да прогресира с много непредвидими темпове. Учените са установили, че ацетилхолинът, ключов невротрансмитер, е отговорен за образуването на нови връзки и укрепването на нервните пътища в мозъка. С други думи, това поддържа ума ви остър. Въпреки това, постоянно ниските нива на този ключов невротрансмитер ви излагат на риск. Без здравословни нива на ацетилхолин мозъкът може физически да се свие; в този момент повредите могат да бъдат много трудни за поправяне.

И все пак, всички познаваме хора в напреднала възраст, които изглеждат имунизирани срещу този когнитивен спад. Тези така наречени суперагери запазват висока психическа острота в по-късните си години. Учените са установили, че умовете на суперагерите функционират с високи нива на ацетилхолин. Следователно умовете им имат по-силни и по-многобройни невронни връзки. Това създава идеалната среда за стоманена памет. За съжаление за повечето от нас нивата на ацетилхолин намаляват с напредване на възрастта и бързо след 45-годишна възраст.

Преди писменото слово да стане достъпно , устната история е била единственият начин за разпространение на културата сред младите поколения. В резултат на това силната памет била съществена част от ежедневието. Например древногръцките поети запомнят и рецитират цели епически стихотворения, дълги хиляди редове. Поради исканията, които обществото поставя пред мозъка им, тези индивиди се ангажират със строги ежедневни умствени упражнения. Те са нямали телефони, телевизори и компютри, които да  отвличат вниманието им и изкривяват начините, по които мозъците им обработват информация. Този вид единствен фокус изисква оптимални нива на ацетилхолин.

Невроните
Мрежа от невронни връзки в мозъка.
Съвременните технологии отричат ​​решаващото  упражняване на определени области от мозъка ни по два важни начина, причинявайки атрофирането му във времето. Изложени сме на множество източници на стимулация, които постоянно нарушават производството ни на ацетилхолин. По същия начин, вече не е необходимо да помним телефонни номера, адреси, дати или дори основна навигация, защото нашите телефони са заместили спомените ни. И двата фактора обучават ума ви да забравя и да ви излага на риск за по-ранно начало на когнитивен упадък.

Новите проучвания казват, че не е необходимо да изхвърляте смартфона си, да анулирате абонамента си за кабелна телевизия  или да напуснете работата си, за да върнете часовника при свързан с възрастта когнитивен спад.

За щастие, наблюденията и изследванията показват, че този спад на когнитивните умения може да се забави, спре или обърне с подходящ начин на живот и практики.

Боровият прашец е и универсално природно средство за подобряване на паметта не само при млади хора, но и при по-възрастни. В много от развитите държави по света, той често се използва от ученици и студенти за подобряване на способността за запаметяване, заучаване и обработване на нова информация. От друга страна, го прилагат и като допълващо  средство за качествен и пълноценен живот при по-възрастни хора, срещу прогресивното развитие на деменция.

Боровият прашец забавя процеса на стареене:

Известно е, че супероксид дисмутаза (SOD)е ендогенен ензим, който предпазва клетките от увреждане от свободните радикали. Този ензим има антиоксидантен ефект и може да предотврати окисляването на клетъчните компоненти от свободни радикали. Супероксид дисмутазата се нарича от професионалистите и като защитен ензим против стареене. Според резултатите от фармакологичния тест, активността на SOD (супероксид дисмутаза, SOD) в черния дроб на мишки, хранени с борови полени с храна, е била много по-висока. Фармакологичните тестове също показаха, че боровият прашец съдържа голямо количество антиоксиданти, например витамин Е, каротин, селен, които инхибират окисляването на мазнини и протеини, повишават способността за почистване на тялото от свободни радикали, подобряват метаболизма в тъканите и органите, което забавя стареенето тяло.

\"\"На международна конференция относно хранителните добавки водещият специалист на Китайската народна република Лин Да заяви: „Боровият прашец е най-добрият продукт за добро хранене на клетъчно ниво.“

Френският учен А. Кайет твърди, че над пет века човечеството не е намерило биологично активен продукт, който да надмине боровия прашец.

Още през 1949 г. академик Н. Цицин предположи, че биологичните продукти, които човек ще се научи да приготвя главно от цветен прашец в близко бъдеще, ще бъдат толкова широко използвани, че е трудно да си представим в този момент.

ОПИТАЙТЕ БОРОВ ПРАШЕЦ   ОЩЕ ДНЕС

За закупуване на Боров прашец настиснете тук

За повече информация може да се обадите на телефон 0884090225

Ако искате да ни последвате в социалните мрежи :

Последвайте нашата фейсбук страница тук.

Последвайте другата ни страница за здравословен начин на живот тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart