Вода с мента-пречистваща,енергийна,балсам за организма


Ментавата вода е панацея, способна да подобри качеството на живот чрез решаване на някои досадни проблеми.
Освежаващата и утоляваща жаждата напитка ментова вода има дълъг списък от здравословни свойства и ползи. Така че благодарение на своите природни качества е възможно да се подобри качеството на живот чрез решаване на някои досадни проблеми..

Тази напитка обикновено се пие през летните месеци, но е добре да се пие целогодишно заради многото си полезни действия. Всъщност напитката е богата на: манган, мед и витамин С.

Предимствата на ментовата вода включват способността й да ускорява храносмилателната фаза. Освен това напитката облекчава дискомфорта, причинен от храносмилателни проблеми.

Така освен че ускорява храносмилането, тя облекчава стомашнате киселини и противодейства на чревните възпаления и коремните болки.
Освен това е панацея срещу запек, тъй като подобрява чревния транзит, а също така ви позволява да успокоите симптомите на синдрома на раздразненото черво.


Сред многото полезни действия на тази напитка е и детокса.Всъщност ментовата вода пречиства организма и благодарение на антивирусните си свойства насърчава елиминирането на чревните паразити.

Ментавата вода също ви помага да дишате по-добре, защото пиенето й подобрява вдишването и издишването на кислород. Подобно предимство се обяснява с поставянето под въпрос на росмариновата киселина, присъстваща в ментата, която предотвратява развитието на възпаление на дихателната система.

Като естествено средство се препоръчва и за отстраняване на лошия дъх. Затова при лош дъх можете да използвате напитката, която използва способността на ментата да елиминира микробите, които причиняват лошата миризма в устата.
Според някои изследвания ментата има решаващ ефект върху паметта. Всъщност ароматът на мента засилва паметта и подобрява когнитивните функции.

Според проучване, проведено от Сеулския медицински университет, ментата е в състояние да блокира развитието на рак на простатата. По същество ментата съдържа съединение, наподобяващо ментол, което има способността да понижава риска от рак.

Благодарение на своята релаксираща сила, той ви позволява да успокоите стреса. това е така, защото ментата има лека седативна сила. Така, освен че облекчава стреса, подобрява настроението.

Как се приготвя напитката
Приготвянето на ментова вода е много просто, трябват ви:

-половин килограм лимони,
-няколко стръка мента
-2 литра вода
Ментата трябва да се вари в половин литър вода за около 10 минути.
В оставащото количество вода трябва да се изцедят лимоните.

След това трябва да разбъркате всичко заедно и да оставите напитката в стъклена кана в хладилника или на стайна температура. Напитката може да се консумира през целия ден.

\"\"
http://www.borovprashec.bg/produkt/ice-ajs-led-30-kapsuli-barza-pomosth-za-stomaha/

APL-Здраве с клетъчна храна

@kletachnahrana

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Shopping Cart