Връзката между захарта и рака-отговори след дългогодишно научно проучване

Ролята на захарта във формирането, растежа и метастазите на раковите клетки е тема, която често разделя научната общност. Докато Канадското раково общество изрично заявява, че консумацията на захар не кара раковите клетки да растат по-бързо, други надеждни източници не са съгласни и твърдят точно обратното.Скорошно проучване, публикувано в Journal of Clinical Investigation, сега предоставя експериментални доказателства, които предполагат, че лагерът против захар е бил правилен през цялото време.

Ефектът на Варбург
Така нареченият ефект на Warburg описва как повечето ракови клетки произвеждат енергия чрез аеробна гликолиза, което означава, че метаболизират захарта. Нормалната тъкан има много ниски нива на гликолит; около 200 пъти по-ниска от бързо растящите ракови клетки.Процесът е кръстен на Ото Уорбург, който пръв хипотезира, че тази промяна в метаболизма е основната причина за рака.

Дори теорията на Уорбърг да получи голяма публичност, когато тя беше публикувана и дори да му спечели Нобелова награда, по-късно беше отменен. Повечето от настоящата литература разглеждат преминаването към аеробна гликолиза като резултат от рак, а не от причината за него. Но новите изследвания връщат ефекта на Варбург в центъра на изследванията за рак.

\"\"

Деветгодишен изследователски проект идентифицира връзка между захарта и рака.
Уебсайтът ScienceDaily съобщи за изследователски проект за това как захарта стимулира растежа на рака: „деветгодишен съвместен изследователски проект доведе до решаващ пробив в изследванията за рак. Учените изясниха как ефектът на Варбург, явление, при което раковите клетки бързо разграждат захарите, стимулира растежа на тумора. Това откритие предоставя доказателства за положителна връзка между захарта и рака, което може да има далечни последици върху индивидуално приготвените диети за пациенти с рак. \“

Според един от изследователите, проф. Йохан (VIB-KU Leuven): „Нашето изследване разкрива как хиперактивната консумация на захар от ракови клетки води до порочен цикъл на продължително стимулиране на развитието и растежа на рака. По този начин той е в състояние да обясни връзката между силата на ефекта на Варбург и агресивността на тумора. Тази връзка между захарта и рака има значителни последици. Нашите резултати дават основа за бъдещи изследвания в тази област, които вече могат да се извършват с много по-прецизен и подходящ фокус. “Изследването е публикувано в академичното списание Nature Communications.

Захар и рак – новото изследване
Научно проучване, публикувано в медицинското списание Science, потвърди, че увеличеният прием на захар насърчава развитието на рак или онкогенезата.Изследователският екип показа, че повишената гликолитична активация причинява над експресията на глюкозен транспортер тип 3 (GLUT3) в не злокачествени клетки на гърдата на човека.Това доведе до активиране на известни онкогенни сигнални пътища. Когато злокачествените клетки получават по-малко глюкоза, това насърчава образуването на организирани структури, които не се развиват толкова бързо и потискат онкогенните пътища.

С други думи, ако захарта е била по-малко налична, раковите клетки са обърнати към структурата си преди рака. Изследователите използвали 3D модел на култура и показали, че нивата на поглъщане на глюкоза определят дали раковите клетки на гърдата образуват колонии със злокачествено или злокачествено поведение.

Тези нови научни открития допълнително увеличават достоверността на методите, които използват храненето за предотвратяване и лечение на рак.

Кетогенната диета, която намалява захарите / въглехидратите и се фокусира върху здравословните мазнини и протеини, се оказа много полезна дори при лечението на най-агресивните от ракови заболявания. Научно проучване заключи, че кетогенната диета изглежда обещаващ и мощен вариант за адювантна терапия за редица ракови заболявания.

PET сканирането използва радиоактивно белязана глюкоза за откриване на туморни клетки, гладни на захар. Също така в Европа онколозите  често използват протокола за системна ракова мултистеп терапия (SCMT), който включва инжектиране на пациенти с глюкоза за увеличаване на концентрациите на глюкоза в кръвта. Това причинява бърз растеж на тумор, така че е по-лесно да се насочите към него с химиотерапия и лъчение.

Други причини за намаляване на консумацията на захар
1. Една от най-очевидните причини е, че захарта е много калорична, но не много засищаща. Следователно хората са склонни да прекомерно консумират захар.

2. Захарта потиска имунната система – ако редовно ядете сладки храни и напитки през целия ден, значи спирате имунната си система да работи правилно.

3. Захарта причинява възпаление – това причинява болка и може да доведе до диабет, рак и сърдечни заболявания.

4. Захарта може да причини кариес на зъбите.

5. Захарта намалява отделянето на човешкия хормон на растежа, което ускорява процеса на стареене.

Боровият прашец причинява OnkoStop – ефект:

Боровият прашец е мощен биостимулант, който активира всички жизнени процеси в организма и предотвратява появата и развитието на рак. Не вреди на нормалните клетки, напротив, засилвайки ги, докато химическите лекарства, използвани в клиничната практика, често не правят разлика между собствените и другите и по време на лечението често водят до общо влошаване на състоянието. Следователно боровият прашец може да послужи като помощно средство при радио и химиотерапия, за което получи името „антитуморно подредено“.

Рак на гърдата и менопауза: стероидите, съдържащи се в боровия прашец, също предотвратяват развитието на рак на гърдата. Аргининът, съдържащ се в боровия прашец, допринася за секрецията на ендогенен хормон на растежа, така че боровият прашец може да бъде много полезен при симптоми на менопауза.

ОПИТАЙТЕ БОРОВ ПРАШЕЦ   ОЩЕ ДНЕС

За закупуване на Боров прашец настиснете тук

За повече информация може да се обадите на телефон 0884090225

Ако искате да ни последвате в социалните мрежи :

Последвайте нашата фейсбук страница тук.

Последвайте другата ни страница за здравословен начин на живот тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart