Какво знаем за билката котешки нокът и нейните ползи?

Какво знаем за билката котешки нокът и нейните ползи?

Котешкият нокът е много добре позната билка още от древността. Първата цивилизация, която я е използвала, е била тази на инките. Тогава те са я използвали като традиционно средство за лечение на възпаления, ревматизъм, стомашни язви, дизентерия и дори тумори. Котешкият нокът също бил използван като част от традиционната медицина на южноамериканските народи за лечение на артрит, чревни оплаквания и рани. Едно от най-впечатляващите свойства на котешкия нокът е неговата научно доказана способност да възстановява увреденото ДНК.

Котешкият нокът е една от най-добрите антивирусни билки за стимулиране на имунната система и за стопиране на инфекциите. Тази мощна билка не е само антивирусна – тя също има противовъзпалителни, антимутагенни и антиоксидантни свойства. Тези свойства, благоприятстващи здравето, правят билката част от естественото лечение на много здравословни проблеми като артрит, алергии, астма, диабет, синдром на хроничната умора, рак, вирусни инфекции, язви, хемороиди и други.

Котешкият нокът може да помогне на тялото срещу много сериозни здравословни проблеми. Той помага на организма да премахне свободните радикали, които причиняват клетъчни увреждания. Свободните радикали допринасят за редица важни здравни проблеми, като сърдечни заболявания и рак. На практика, почти 80% от всички болести в организма са причинени от вредното влияние на свободните радикали. Изследванията показват, че котешкият нокът може да стимулира имунната система, като разшири кръвоносните съдове и стопира вредното влияние на свободните радикали.

Shopping Cart