Облекчете болката в ставите с натуралния крем за успокояване и подмладяване на вашите стави

Облекчете болката в ставите с натуралния крем за успокояване и подмладяване на вашите стави

Болката в ставите може да бъде изтощителна, засягайки способността ви да се движите свободно и да изпълнявате ежедневните задачи. Много хора използват обезболяващи химически препарати или дори хирургични процедури, за да облекчат дискомфорта си. Въпреки това, има естествени алтернативи, които могат да помогнат за намаляване на възпалението, подобряване на гъвкавостта и насърчаване на цялостното здраве на ставите. Един такъв вариант е мехлемът от масло от мурмел, който предлага облекчение без страничните ефекти, свързани с традиционните лечения. В тази статия ще обсъдим ползите от използването на крем с масло от мурмел за болки в ставите и как можете да го включите в рутината си за грижа за здравето.

Какво представлява масло от мурмел?

Ефектите на маста от алпийски мурмел – род гризачи от семейството на катериците, са доказани научно от Института по фармацевтична биология на университета в Мюнхен. Изследванията показват, че тя съдържа естествени вещества за облекчаване на болката, свързани с кортизон. Накратко ефектите й са:

  • Стимулира кръвообращението
  • Намалява болката
  • Действа противовъзпалително
  • Има антиалергично и имуносупресивно действие
  • Подобрява състоянието и подхранва кожата

Ползи от маслото от мурмел за болки в ставите

  1. Противовъзпалителни свойства: Маслото от мурмел съдържа олеинова киселина, линолова киселина и гама-линоленова киселина, които са известни със своите противовъзпалителни ефекти. Тези мастни киселини помагат за намаляване на възпалението в ставите, което може да доведе до болка и скованост.
  2. Богат на антиоксиданти: Антиоксидантите в маслото от мурмел могат да предпазят клетките от увреждане, причинено от свободните радикали, които допринасят за възпаление и стареене. Това може да помогне за поддържане на здравето на ставите и предотвратяване на хронични заболявания.
  3. Поддържа здравето на хрущяла: Маслото от мурмел съдържа гликозиди, съединения, които стимулират производството на синовиална течност – смазката, която позволява на ставите да се плъзгат една покрай друга гладко. Чрез увеличаване на производството на синовиална течност, маслото от мурмел може да помогне за намаляване на триенето и дискомфорта при движение.
  4. Подобрява кръвообращението: Доброто кръвообращение е от съществено значение за доставянето на хранителни вещества и кислород до ставните тъкани. Маслото от мурмел може да помогне за подобряване на кръвния поток, осигурявайки правилното хранене на ставите и ускорявайки възстановяването.
  5. Успокоява болката: Благодарение на своите противовъзпалителни и аналгетични свойства, маслото от мурмел може да осигури облекчаване на болката при хора, страдащи от състояния като артрит, подагра и мускулни болки.

Маслото от мурмел предлага естествено решение за тези, които търсят облекчение от болки в ставите. Като използвате този крем, можете да изпитате противовъзпалителните, антиоксидантни и аналгетични свойства на това древно лекарство.

Разгледайте подробно продукта тук:  https://borovprashec.bg/produkt/krem-s-mas-ot-murmel-i-alpijski-klek-za-bolki-v-stavite-i-muskulite/

www.borovprashec.bg

Shopping Cart